Ontdekkingsreis hoogsensitiviteit
Afbeelding van Ontdekkingsreis hoogsensitiviteit
Afbeelding van Ontdekkingsreis hoogsensitiviteit

Ontdekkingsreis hoogsensitiviteit

Praktisch en toegankelijk boek over hoogsensitiviteit belicht o.a. biologische achtergrond van deze eigenschap

€ 26,50  Omschrijving

  Informatie en uitleg over & praktische handvatten voor een fascinerend fenomeen


  trefwoorden: hooggevoelig, HSP, zelfhulp, informatie, hooggevoelig kind, biologie, oefeningen


  In dit boek biedt schrijfster Anke Weber Smit op een toegankelijke en praktische manier informatie over wat (hoog)sensitiviteit is en hoe je je potentieel ermee kunt verhogen. Zij geeft de lezer handvatten in de vorm van informatie en oefeningen voor een evenwichtig leven onder eigen regie. Zelfhulp voor mensen die hooggevoelig zijn (HSP).

  In hoofdstuk 1 wordt het thema ingeleid en in historisch perspectief geplaatst. Anke Weber Smit beschrijft twee types hoogsensitieve personen (HSP) die behoorlijk van elkaar verschillen en onthult de belangrijkste voorwaarde voor een gelukkig leven als HSP.

  Vervolgens wordt in opeenvolgende hoofdstukken ingegaan op thema’s als gezondheid, welzijn en hoe je anders om kunt gaan met je eigen gedachten en gevoelens. Relevante interacties tussen lichaam en geest en wat er gebeurt als je overprikkeld raakt worden toegelicht. Je ontdekt hoe je je innerlijke saboteur kunt transformeren en kracht herwinnen, en hoe je je plek in relaties en in de maatschappij kunt innemen. Denk aan belangrijke onderwerpen als energie-uitputters vermijden, goede contacten stimuleren en assertiever zijn.

  Hoofdstuk 5 gaat over het (hoog)sensitieve kind. Hierin staat beschreven hoe een hooggevoelig kind (HS-kind) leert, hoe het de dagelijkse drukte van school en vrije tijd kan ervaren en hoe het geholpen kan worden daar mee om te gaan.

  Hoofdstuk 6 behandelt het vinden van geschikt werk en in hoofdstuk 7 geeft Anke Weber Smit tenslotte een samenvatting van het voorgaande en beschrijft ze haar persoonlijke expeditie.

  Doordat dit boek ook de biologie van hoogsensitiviteit belicht, geeft het een duidelijk en veelomvattend beeld van wat deze eigenschap betekent. En door de ervaringsverhalen die in ieder hoofdstuk opgenomen zijn, biedt het boek veel herkenbaarheid.

  Een helder, waardevol en vooral heel praktisch boek.

  Ontdekkingsreis_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x23 mm
  Aantal pagina's 389
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Anke Weber Smit
  Biografie

  Dr. Anke Weber Smit is een internationaal erkend expert met een missie. In de afgelopen 25 jaar heeft zij in vier verschillende landen gewoond, gewerkt en gestudeerd. Zij heeft ruime ervaring opgebouwd in personeelsmanagement, studiebegeleiding, vrijwilligerscoördinatie en persoonlijke coaching. Ze werkte samen met mensen met vele verschillende nationaliteiten binnen een verscheidenheid aan disciplines, waaronder persoonlijke ontwikkeling, alternatieve therapie, overheidszaken, natuurbehoud en ecologie. Anke heeft een Bachelor in biologie (Universiteit van Oldenburg, Duitsland), een Master of Science (MSc) in oceanografie (University of Southampton, GB) en deed promotieonderzoek in de aquatische biologie aan de Universiteit van Utrecht.

  Parallel aan haar studies en werk heeft Anke altijd gezocht naar mogelijkheden om zich meer te verdiepen in personen en menselijke interacties. Haar talent voor en interesse in persoonlijke coaching werd snel herkend, waardoor ze haar wetenschappelijke werk ging combineren met posities in werknemersraden en vrijwilligersgroepen en als vertrouwenspersoon. Door deze ervaringen heeft Anke haar didactische en communicatieve vaardigheden verder ontplooid.

  Als onderneemster stichtte zij in 2010 in Noorwegen haar eigen praktijk CoCreate voor coaching en persoonlijke ontwikkeling. Ook na terugkeer in Nederland, in 2013, heeft ze hieruit een bloeiende praktijk weten op te bouwen met een internationale klantenkring.

  Ankes visie is een wereld waarin mensen positief en harmonieus samenleven met hun omgeving om wereldvrede te bereiken. Voor haar begint de wereldvrede met vrede van ieder individu met zichzelf. Haar missie is om mensen te helpen zichzelf te helpen en hen te coachen om hun leven in eigen handen te nemen en controle te houden over hun eigen gezondheid en geluk. Als je authentiek durft te zijn, kun je veel gelukkiger en gezonder leven en kun je je talenten volop gebruiken. Ook als (hoog)sensitief persoon.

  Verschijningsdatum 13-10-2017

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-994-5
  EAN nummer
  9789089549945
  Auteur
  Anke Weber Smit