Openbaring
Afbeelding van Openbaring
Afbeelding van Openbaring

Openbaring

Nieuwe schakel aan hermetische traditie met bewustzijn als kernbegrip

€ 23,50  Omschrijving

  Het kernbegrip van deze bundel is ‘bewustzijn’. Een bewustzijn gevoed door angst, boosheid en onwetendheid schept een heel andere werkelijkheid dan een bewustzijn geïnspireerd door verbondenheid, liefde en duurzaamheid. De keuze is aan ons. Siepel laat zien hoe we die keuze kunnen maken. Het is een volmondig ‘ja’ zeggen tegen een revolutie die van binnenuit komt en zal leiden tot een aardverschuiving in ons totale doen en denken.

  Deze innerlijke revolutie is gebaseerd op de universele hermetische wijsheid met haar radicaal andere kijk op het wezen van ons bewustzijn, zo laat Siepel in een reeks van artikelen in deze bundel zien. De hedendaagse wetenschappers, met de media als hun belangrijkste pr-functionarissen, laten niet na ons voor te houden dat we niet meer dan ons brein zijn. Dat staat in schril contrast met een grote en groeiende groep mensen die ervaren dat we veel meer zijn dan ons denkvermogen. Zij putten uit een andere dimensie dan het denken alleen: ze luisteren naar hun hart. In de woorden van Steve Jobs: ‘Je hart en intuïtie weten op de een of andere manier wat je echt wilt worden.’ Wie leeft vanuit intuïtie, kwetsbaarheid, liefde en geloof kan een flow ervaren, een gevoel van boven jezelf uitstijgen, zoals olympisch schaatskampioen Mark Tuitert het treffend omschrijft. Het is ook het gevoel van sterke verbondenheid die mensen ervaren, of dat nu is bij een WK voetbal, een nationale tv-uitzending voor Haïti of tijdens momenten van nationale rouw.
  Siepel levert met Openbaring een nieuwe schakel aan de ketting van de hermetische traditie.

  Formaat

  145x210x21 mm

  Aantal pagina's

  233

  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur

  Hans Siepel

  Biografie

  Hans Siepel (1958) heeft politicologie gestudeerd en gewerkt in diverse communicatiefuncties. Het meest recent bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij heeft van 2003-2005 twee jaar de master opleiding Spiritualiteit aan de Katholieke Universiteit van Nijmegen gevolgd. Ook heeft hij één jaar de opleiding tot reïncarnatietherapeut in Utrecht gedaan. Hij is nu schrijver, moderator, docent en adviseur, vooral op het gebied van risico- en crisiscommunicatie. Mede van zijn hand verscheen het boek “Risico en crisiscommunicatie; succesfactor in crisissituaties bij uitgeverij Coutinho in Bussum.
  Bij Uitgeverij Elikser verschenen Stemmen van de ziel, Bewustzijn, dementie en spiritualiteit en Doornroosje en de Apocalyps.

  Verschijningsdatum

  09-04-2015

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-750-7
  EAN nummer
  9789089547507
  Auteur
  Hans Siepel