Orde van de Lotus 2 - Schimmendrift
Afbeelding van Orde van de Lotus 2 - Schimmendrift
Afbeelding van Orde van de Lotus 2 - Schimmendrift

Orde van de Lotus 2 - Schimmendrift

Vervolg op 'De levenssteen', waarbij de monniken meer ontdekken over mysteriën in hun verleden en vergeten vaardigheden

€ 27,50  Omschrijving

  Het tweede boek van de Orde van de Lotus begint waar het vorige boek eindigde, met de verdwijning van Linde, haarscherp aangevoeld door haar dochter, Marinde.

  In het eerste boek is verteld over een kristallen bol, het harmonische centrum van een monniken-gemeenschap, genaamd de Orde van de Lotus, die onder invloed van geheimzinnige krachten ontplofte. De brokstukken ervan werden geleidelijk aan weer teruggevonden, op een onbekend aantal na die door een organisatie voor eigen doeleinden werden gebruikt, reden waarom een onderzoek werd ingesteld.

  In dit derde deel komt wachter Beas tijdens dit onderzoek in een hachelijke situatie terecht, waardoor Hereal, de andere wachter, een poging moet doen om hem en een vluchtelinge te beschermen. Tegelijkertijd beginnen bij Marinde, zo jong ze is, kracht en wijsheid te groeien en wordt ze geconfronteerd met wegvallende zekerheden, Haar leven komt op de kop te staan. Elane en Linde, rivalen van elkaar, hebben de nodige beproevingen te doorstaan. Ook het onderzoek naar het mysterieuze wezen en de dood van de molenaar gaat verder.

  De monniken ontdekken meer en meer over mysteriën in hun verleden en over vergeten vaardigheden. Monnik Ma-Nander, ontwaakt: hij is de verbinding tussen de thuisblijvers en degenen die op reis zijn om taken voor de Orde te vervullen en de schakel tussen het zichtbare alledaagse en het onzichtbare spirituele. Hij wordt geacht het onmogelijke voor elkaar te krijgen.

  Een groots opgezet en meeslepend verhaal, doordrongen van een diepe wijsheid.

  Formaat145x210
  Aantal pagina's660
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurGenie Janee
  Korte levensbeschrijving

  Genie Janee is de alias voor Janine Jeltema. De naam Genie Janee is ontstaan uit een combinatie van factoren: Genie is de geest uit de fles. Natuurlijk betekent Genie ook: "de aangeboren gave van grote geesten om iets buitengewoons te scheppen, buitengewone begaafdheid en oorspronkelijkheid van geest, scheppend vernuft" en nog leuker: genie in iets hebben, of te wel er zin, gein in hebben. Zelf vindt de schrijfster dat alle drie wel van toepassing zijn, daar iets nieuws scheppen altijd vernuftig is, kortom wat haar betreft geldt dat voor alle schrijvers. De gekozen naam is dus de eerste dubbelzinnige grap die in het verhaal zit. Janee is een samentrekking van Ja-ni-ne, haar voornaam. Janee staat ook voor: zal ik het Ja proberen uit te geven, of zal ik het Nee, niet doen.
  Toen ze begon te schrijven was haar dochter drie en het voorbeeld van het kind Sianne waar het verhaal mee begint. Later, toen de reeks af was, bleek ze te zijn uitgegroeid in het oudste kind. Direct met haar verbonden is Carmine, haar grootmoeder, die voor haar zorgt. Sianne ontstond doordat ze haar dochter als voorbeeld nam voor een nieuwe fase die onder leiding van haar 'oude' ik, de grootmoeder in haar, een nieuw levenspad insloeg. Het verhaal schreef zichzelf, Janine heeft vooral de draad gevolgd die in het verhaal bloot kwam te liggen. De draad leidde haar door haar opeenvolgende serie naar het verrassend eind in boek 3.


  Verschijningsdatum2011-12-23

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-358-5
  EAN nummer
  9789089543585
  Auteur
  Genie Janee