Orde van de Lotus 3 - Lichtspel
Afbeelding van Orde van de Lotus 3 - Lichtspel
Afbeelding van Orde van de Lotus 3 - Lichtspel

Orde van de Lotus 3 - Lichtspel

De strijd waarin zowel de aanhangers als de tegenstanders van de Orde van de Lotus worden meegesleept leidt tot een spannend en enerverend vervolg op de eerste twee boeken van Genie Janee 

€ 27,50  Omschrijving

  Lichtspel is het vervolg van Schimmendrift, waarin de personages voor allerlei uitdagingen komen te staan. Ma-Nander, een gedreven jonge monnik, poogt zijn eigen innerlijke strijd te doorgronden om zo een dieper inzicht in de mysteriën te krijgen. Er ontstaat een kat-en-muisspel als hij het moet opnemen tegen Varante, een priester van de oude Orde. Ook al is Varante een schim uit het verleden, hij vormt een wezenlijk gevaar wanneer hij Benders lichaam kaapt. Varante weet bovendien zijn tegenstanders met zijn kennis steeds een stap voor te zijn en schroomt niet om degene die hem geschikt lijkt voor zijn karretje te spannen. Marinde, de dochter van Bender en Linde, krijgt het om die reden zwaar te verduren met hem.
  De strijd waarin zowel de aanhangers als de tegenstanders van de Orde van de Lotus worden meegesleept leidt tot een spannend en enerverend vervolg op de eerste twee boeken van Genie Janee.

  Formaat145x210
  Aantal pagina's727
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurGenie Janee
  Korte levensbeschrijving

  Genie Janee is de alias voor Janine Jeltema. De naam Genie Janee is ontstaan uit een combinatie van factoren: Genie is de geest uit de fles. Natuurlijk betekent Genie ook: "de aangeboren gave van grote geesten om iets buitengewoons te scheppen, buitengewone begaafdheid en oorspronkelijkheid van geest, scheppend vernuft" en nog leuker: genie in iets hebben, of te wel er zin, gein in hebben. Zelf vindt de schrijfster dat alle drie wel van toepassing zijn, daar iets nieuws scheppen altijd vernuftig is, kortom wat haar betreft geldt dat voor alle schrijvers. De gekozen naam is dus de eerste dubbelzinnige grap die in het verhaal zit. Janee is een samentrekking van Ja-ni-ne, haar voornaam. Janee staat ook voor: zal ik het Ja proberen uit te geven, of zal ik het Nee, niet doen.
  Toen ze begon te schrijven was haar dochter drie en het voorbeeld van het kind Sianne waar het verhaal mee begint. Later, toen de reeks af was, bleek ze te zijn uitgegroeid in het oudste kind. Direct met haar verbonden is Carmine, haar grootmoeder, die voor haar zorgt. Sianne ontstond doordat ze haar dochter als voorbeeld nam voor een nieuwe fase die onder leiding van haar 'oude' ik, de grootmoeder in haar, een nieuw levenspad insloeg. Het verhaal schreef zichzelf, Janine heeft vooral de draad gevolgd die in het verhaal bloot kwam te liggen. De draad leidde haar door haar opeenvolgende serie naar het verrassend eind in boek 3.

  Verschijningsdatum2013-11-13

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-585-5
  EAN nummer
  9789089545855
  Auteur
  Genie Janee