Oud Zandvoort in kleur
Afbeelding van Oud Zandvoort in kleur
Afbeelding van Oud Zandvoort in kleur

Oud Zandvoort in kleur

Prachtige ingekleurde oude foto’s brengen historisch Zandvoort opnieuw tot leven

€ 20,-  Omschrijving

  In dit boek staan historische foto’s van Zandvoort, verkregen via het Noord Hollands Archief, het Genootschap Oud Zandvoort en Zandvoortvroeger.nl.
  Ze waren oorspronkelijk in zwart/wit, waarvan sommigen zelfs in erbarmelijke staat. Met behulp van verschillende computerprogramma’s en handmatig bijkleuren, heeft Dennis Plantenga een poging gedaan ze te restaureren en in te kleuren met tot doel om oud Zandvoort weer tot leven te wekken. Het idee om dit te doen was ontstaan nadat ik van mijn familie oude zwart/wit foto’s kreeg toegestuurd die ik had ingekleurd met een verrassend resultaat tot gevolg.

  OudZandvoort_Inkijk.pdf

  Formaat 270x210 mm
  Aantal pagina's 70
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Dennis Plantenga
  Biografie

  Dennis Plantenga werd geboren in 1952 in Haarlem. Vanwege de scheiding van zijn ouders bracht hij noodgedwongen een deel van zijn jeugd door in Engeland, waarna hij eind jaren vijftig naar Nederland terugkeerde.
  Na een verblijf in een tweetal pleeggezinnen werd zijn interesse in muziek gewekt door jazzdrummer Buddy Rich en popdrummer Keith Moon.
  Begin jaren zeventig werd hij lid van verschillende bands en toerde hij door heel Nederland waar hij in het clubcircuit optrad in bands zoals Space Seven en Taurus.
  In 1982 verscheen zijn eerste boekje Woordenschatten, dat hij samen met producer Ger Loogman schreef, omlijst met schitterende cartoons van striptekenaar Gerrit de Jager.
  Dank zij de promotie ervan, door o.a de Dolly Dots en een column van Ad Visser in de Telegraaf, werd het een succes.
  Dit stimuleerde Dennis om naast het maken van muziek, meerdere boeken te schrijven, zoals Zand in je ogen, De tandarts is mijn beste vriend, De Haarlemse progrockband Taurus en 3 boeken met verzamelde cartoons: De positivo’s, Betweters en Scheve gezichten.

  Verschijningsdatum 09-12-2022

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-491-3
  EAN nummer
  9789463654913
  Auteur
  Dennis Plantenga