Ouder en wijzer
Afbeelding van Ouder en wijzer
Afbeelding van Ouder en wijzer

Ouder en wijzer

Een praktisch boek met handige tips en verhelderende inzichten over veranderend ouderschap als je kind tiener, puber, jong-adolescent wordt.

€ 21,50  Omschrijving

  Over in verbinding blijven met je kind en verder (op)groeien

  Als je benieuwd bent wat ons nog in de weg zit om alleen maar liefde voor onze kinderen te kunnen zijn, dan vormt dit boek een heel mooi en basaal uitgangspunt om op zelfonderzoek uit te gaan. Hoe je zelf gehecht bent als kind, zie je namelijk in alles weerspiegeld terug in de verbinding met je eigen kind. Dit boek heeft mij geholpen om daar nog bewuster van te raken en mezelf met terugwerkende kracht de liefde te geven die ik zelf als kind nodig heb gehad.

  Sanne Plantinga - journalist Wilde Vrouw Magazine

  Ouder en Wijzer gaat over het veranderend ouderschap als een kind tiener, puber, jong-adolescent wordt. Naarmate je vordert in het ouderschap word je wijzer, gaandeweg krijg je als ouder meer zelfinzicht en ontwikkel je je. Want vader of moeder worden van een kind is geen rol die je erbij krijgt, het vraagt om een transformatie van jezelf.
  Als ouder is voorleven een sleutelwoord. Dat je in staat bent tot zelfreflectie en de verantwoordelijkheid neemt voor wat je voelt, doet en denkt. Je kind ziet hoe jij de dingen aanpakt en volgt je, leeft je na. Je laat de ingrediënten voor een gezonde sociaal-emotionele ontwikkeling aan hem of haar zien, je leeft voor.
  Aan de basis van de boeken van Joriene de Vos ligt de hechtingstheorie. Hechting ondersteunt ouderschap en inzicht in hechting is belangrijk voor elke ouder, anders zoeken we naar oplossingen die niet werken en maken we problemen misschien groter dan nodig is, of bagatelliseren we juist wat wél aandacht behoeft.
  Ouder en Wijzer gaat niet meer over de basis van het ouderschap, maar over hoe nu verder. Wat doe je als je voelt dat jullie band verzwakt, dat je je kind minder goed kunt bereiken, of als je merkt dat je het kind op een andere manier moet leren bereiken nu hij ouder is. Hoe vind je weer aansluiting? Welke verschillende rollen heb je als ouder? Hoe ga je om met conflicten? Wat is natuurlijke discipline en wanneer en hoe stel je grenzen?

  Een praktisch boek met handige tips en verhelderende inzichten.

  Ouderenwijzer_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210 mm
  Aantal pagina's 162
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Joriene de Vos
  Biografie

  Joriene de Vos is praktijkondersteuner/psycholoog bij Ella Verloskundige Zorg in Den Haag en begeleidt ouders om zichzelf en hun kinderen een goede start te geven.

  Verschijningsdatum 07-06-2023

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-544-6
  EAN nummer
  9789463655446
  Auteur
  Joriene de Vos