Over een andere boeg
Afbeelding van Over een andere boeg
Afbeelding van Over een andere boeg

Over een andere boeg

Bijzonder boek over ontmoetingen in het verpleeghuis en de kernvragen over doel en zin van ons bestaan, die vaak zomaar ter sprake komen

€ 22,50  Omschrijving

  Ontmoetingen met God in het verpleeguis

  Er is daar in de ontmoetingen met de bewoners iets extra’s te zien. Midden in de trieste werkelijkheid van het bestaan kan zomaar iets veranderen. In een oog dat oplicht, in een simpel gebaar, in een woord dat ontroert, raakt de hemel de aarde. Dat is nauwelijks waarneembaar en gemakkelijk af te doen als inbeelding - en juist dát moet je zien!
  Maarten den Dulk, emeritus hoogleraar Praktische Theologie

  Het verpleeghuis: plek van verlies op alle terreinen. Maar er gebeurt ook iets anders. In de woorden van de bewoners met dementie resoneren verhalen uit de bijbel, verhalen van menselijkheid en verwondering.
  Al bijna twintig jaar is Paula Irik met de bewoners op zoek naar zin. Hoe gehavend ook, die zin laat zich vinden: soms, even. Maar ook kort kan heel krachtig zijn en toekomst openen. Samen delen zij het goede dat er is, samen – het is nooit eenrichtingsverkeer! - ervaren zij gaatjes in de harde feiten. In hun ontmoetingen komen de kernvragen van het leven, vragen naar oorsprong, doel en zin van ons bestaan, vaak zomaar ter sprake.

  Dit boek is bedoeld voor mensen die gevoelig zijn of willen zijn voor dat wat het normale en doodgewone overstijgt. Voor wie met dementie moeten leven: mensen die erdoor worden getroffen, hun naastbetrokkenen en allen die in de ouderenzorg met hen optrekken, van verzorgenden tot bestuurders.

  Overeenandereboeg_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210 mm
  Aantal pagina's 256
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Paula Irik
  Biografie

  Paula Irik (gepensioneerd geestelijk verzorger) schreef meerdere boeken over de taal van en de omgang met mensen met dementie.

  Verschijningsdatum 11-03-2023

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-510-1
  EAN nummer
  9789463655101
  Auteur
  Paula Irik