Over gewone mensen in een ongewone tijd
Afbeelding van Over gewone mensen in een ongewone tijd
Afbeelding van Over gewone mensen in een ongewone tijd

Over gewone mensen in een ongewone tijd

Bijzondere familiegeschiedenis over keuzes, rampspoed, de Tweede Wereldoorlog en de actualiteit

€ 26,50  Omschrijving

  Een waargebeurde familiegeschiedenis in de twintigste eeuw

  Het verhaal in dit boek is geen makkelijk verhaal over heldendom of slachtofferschap. Het is het moeilijke en pijnlijke verhaal over een familie die de verkeerde kant van de geschiedenis kiest en daarin zelf bijna ten onder gaat. Tegen de achtergrond van grote gebeurtenissen in de twintigste eeuw moet de familie keuzes maken en onder invloed van de omstandigheden, grote stommiteiten en diepe wanhoop, kiest een aantal familieleden verkeerd, terwijl andere juist het slachtoffer worden. De geslagen wonden zullen nooit meer helemaal geheeld worden en de sporen dragen ze hun hele leven mee.

  Het is een boeiende en waargebeurde familiegeschiedenis, die een deel van de twintigste eeuw beslaat. Via voormalig Nederlands-Indië, de crisistijd en de Tweede Wereldoorlog zien we in de gebeurtenissen van toen ook de actualiteit van nu: de diepe wanhoop van de familie en de financiële rampspoed die bijna direct leiden tot de roep om een sterke leider die met stevige hand alle problemen zal oplossen.

  Overgewonemensenineenongewonetijd_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210 mm
  Aantal pagina's 293
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Ria Rottier
  Biografie

  Ria Rottier (Amsterdam 1954) besloot na een carrière als docent Nederlands, Geschiedenis en Theater in het voortgezet onderwijs helemaal over te stappen naar het theater. Veertien jaar werkte ze bij het Noord Nederlands Toneel in Groningen, waar ze veel schreef over de voorstellingen en van alles leerde over het doen van onderzoek, ter voorbereiding op voorstellingen. Uiteindelijk besloot ze te gaan freelancen en combineerde dat met onderzoek voor en schrijven aan ‘Over gewone mensen in een ongewone tijd.’

  Ria Rottier woont tegenwoordig in Haarlem.

  Verschijningsdatum 13-11-2022

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-472-2
  EAN nummer
  9789463654722
  Auteur
  Ria Rottier