Over leven na verlies
Afbeelding van Over leven na verlies
Afbeelding van Over leven na verlies

Over leven na verlies

Een inspirerend en herkenbaar boek over het thema verlies

€ 17,50  Omschrijving

  Van alle keren dat ik iets moest loslaten in mijn leven was het loslaten van Margo de moeilijkste keer. Het was ook anders dan toen mijn geliefde Nettie uit mijn leven werd gerukt. Ik was toen veertig en stond midden in de maatschappij, op het hoogtepunt van mijn carrière, wat later bleek. De kinderen en mijn baan eisten alle aandacht op. Ik nam geen ruimte om dat verlies te ervaren, waardoor het jarenlang telkens kon terugkeren.

  André Dierick werd in zijn leven meerdere keren geconfronteerd met verlies. Hij verloor zijn vrouw op jonge leeftijd. Daar schreef hij het boek In ons vak is nooit iets zeker (2009) over. Zelf had hij eveneens met ziekte te kampen en ook verloor hij een van zijn drie dochters. Naast het verlies van die geliefden kreeg hij uiteindelijk ook te maken met het verlies van muziek als zijn vak.
  In dit boek laat hij zien, wat hem er steeds doorheen heeft geholpen en hoe hij zijn verdriet heeft verwerkt, waarbij levenskunst een onmisbaar ingrediënt was.
  Een inspirerend en herkenbaar boek over het thema verlies.

  Overlevennaverlies_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x16 mm
  Aantal pagina's 171
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur André Dierick
  Biografie

  André Dierick (*Eindhoven 1942) studeerde elf jaar aan het Brabants Conservatorium waar hij drie einddiploma’s behaalde, een instrumentale akte en de aktes “Schoolmuziek” en “Theorie der Muziek”. Hij werkte als muziekleraar en was koordirigent en uiteindelijk werd hij in 1973 directeur van de rijkserkende muziekschool in Oss. Naast zijn werk schreef hij over allerlei onderwerpen en enkele romans die in een doos op zolder verdwenen.
  Door moeilijke jaren heen werd zijn schrijfhobby bijna een therapeutische bezigheid door dingen “van zich af te schrijven”. Pas in de herfstvan zijn leven en in de lente van 2009 verscheen bij uitgeverij zijn eerste boek In ons vak is nooit iets zeker, nu gevolgd door Over leven na verlies.

  Verschijningsdatum 29-06-2020

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-245-2
  EAN nummer
  9789463652452
  Auteur
  André Dierick