Overbruggen e-boek
Afbeelding van Overbruggen e-boek
Afbeelding van Overbruggen e-boek

Overbruggen e-boek

Overpeinzingen over verschillen tussen de Nederlandse en Antilliaanse samenleving vanuit geschiedkundig perspectief

€ 9,50  Omschrijving

  Een beschrijving van brughoofden en onoverbrugbare elementen tussen vroeger en nu, tussen Nederlanders en Antillianen. Herinneringen aan Curaçao in de periode 1950 – 1970. Episodes opgehaald tijdens een nostalgische rondgang een halve eeuw later. Langs historische monumenten, overheidsgebouwen, landhuizen, krotten en kerken. Gesprekken met leeftijdsgenoten uit de zandbak die daar zijn blijven wonen. Terugblik en reflecties van hoogbejaarde ouders op een cruciale periode in hun leven.

  Over Statuut en Autonomie. Over gouverneurs, politici, gevolmachtigd ministers en gouvernementsambtenaren. Over Latijnse spreuken en eigen taal Papiamentu die niet mocht worden gesproken. Over slaven, sociale ongelijkheid en verwoesting. Over religie en Brua. Over schrijvers en hun literatuur, kranten en schotschriften. Over koninkrijk, vorstenhuis en prinsessen. Over componisten en eigen muziek. Over architectuur en bouwkunst. Over economie en multinationals als de West Indische Compagnie en Shell. Maar ook over Bonaire. Over interneringskampen, nieuwe regenten en vissen.

  Van Hende tras di awa, mensen van overzee, en Yu di Korsow, kinderen van Curaçao. Overpeinzingen hopelijk ter beter begrip van een Caraïbisch eiland en de achterliggende geschiedenis daarvan. Aan u de keuze of u deze kant of de overkant van de brug verkiest: pa bou of pa riba di brug.

  ebook_overbruggen_ink.epub

  Formaat e-boek
  Aantal pagina's 326
  Levertijd nvt
  Auteur Siebe A. Sonnema
  Biografie

  Siebe Sonnema (1951) is opgegroeid op Curaçao, de Nederlandse Antillen. Na voltooiing van zijn middelbare school is hij in Groningen rechten gaan studeren, later in Delft bedrijfskunde en heeft zich vervolgens aangesloten bij een bureau voor interim managers. Na een periode van 5 jaar in de Verenigde Staten (Detroit) is hij teruggekeerd bij het bedrijf waar hij eerst werkte. Hij is nog steeds actief en vervult commissariaten bij middelgrote bedrijven. Zijn grote passie is wedstrijdzeilen. Hij is getrouwd, heeft drie kinderen en woont in Amsterdam. Zijn regelmatige bezoeken aan zijn zandbakvrienden op Curaçao brachten hem op het idee de verschillen tussen de Nederlandse en Antilliaanse samenleving inzichtelijk te maken. Hij hoopt de Nederlanders hiermee een handvat te geven, leidend tot een beter begrip van en waardering voor de Nederlandse Antillen.

  Verschijningsdatum 23-02-2022

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-6365-420-3
  EAN nummer
  9789063654207
  Auteur
  Siebe A. Sonnema