Overlever
Afbeelding van Overlever
Afbeelding van Overlever

Overlever

Ingrijpende weg naar herstel na levertransplantatie van jonge vrouw met stofwisselingsziekte

€ 21,-  Omschrijving

  Op Oudejaarsavond 2011 kwam het verlossende telefoontje, er was een nieuwe lever voor mij gekomen. Ik zou een nieuw – gezond – leven krijgen. Voor het eerst, want door de zeer zeldzame stofwisselingsziekte MPI-CDG had ik in mijn 28-jarige leven vaak lange periodes in het ziekenhuis doorgebracht. Het zou een experimentele transplantatie worden, nog nooit eerder had iemand ter wereld met deze stofwisselingsziekte een nieuwe lever gekregen.

  Toen Fiona Waddell hersteld was na alle complicaties die deze unieke, maar ook gevaarlijke transplantatie met zich meebracht, kon ze alles doen waarvan ze haar hele leven had gedroomd. Maar ze kon er niet van genieten omdat ze elke dag last had van woede- en paniekaanvallen.

  Wat was er toch met haar aan de hand?

  Dankzij haar nieuwe lever was ze eindelijk gezond, maar de medicijnen die ze moest slikken om afstoting te voorkomen, pakten haar levenslust af.

  In Overlever vertelt ze over haar weg naar zowel lichamelijk als geestelijk herstel. Hoe ze heeft geleerd om in zichzelf te blijven geloven, ook al geloofde niemand anders haar. Hoe ze geleerd heeft zelf de regie over haar leven te nemen en te behouden. Maar ook hoe ze geleerd heeft het leven los te laten en vertrouwen te hebben.

  Overlever_Inkijk.pdf

  Meer info in dit filmpje: https://youtu.be/I3SGOvd649U

  Formaat 135x200 mm
  Aantal pagina's247
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Fiona Waddell
  Biografie

  Ondanks haar stofwisselingsziekte heeft Fiona haar passies en dromen altijd gevolgd. In 2010 haalde ze haar Bachelor of Journalism. Daarna kreeg haar ziekte de overhand, maar Fiona gaf niet op. Ze heeft gevochten voor haar leven.
  Na haar levertransplantatie zette Fiona haar journalistieke vaardigheden en persoonlijke medische ervaring in als medisch redacteur bij MEDtalks, een online uitgever van geaccrediteerde e-learnings en informatieve videoproducties voor medische professionals. Ook werkt ze als vrijwilliger bij de patiëntenvereniging voor stofwisselingsziekten VKS.

  Verschijningsdatum 07-05-2022

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-434-0
  EAN nummer
  9789463654340
  Auteur
  Fiona Waddell