Pluk de appel
Afbeelding van Pluk de appel
Afbeelding van Pluk de appel

Pluk de appel

Ontroerend, aangrijpend en inspirerend verhaal over de weg naar het diepste zijn

€ 22,50  Omschrijving

  Pleasen was mijn tweede naam. Me in andere mensen verplaatsen, ze redden. Het leek de voorwaarde voor mijn bestaan.


  Titia Hennemann droomt haar hele jeugd van helden en ridders te paard. De magiër Merlijn, koning Arthur en Morgan le Fey zijn voor haar levensechte metgezellen. Ridder Tiuri met zijn paard Ardanwen, dat is ze eigenlijk zelf. In haar fantasiewereld is alles mogelijk. Mens, dier, natuur en toverkracht staan op gelijke voet met elkaar. Met hen samen beleeft ze prachtige avonturen terwijl ze de wereld redt.

  In de zakelijke dienstverlening komt ze zichzelf na een jaar knetterhard werken tegen als er borstkanker wordt ontdekt. Hoe tegenstrijdig het ook lijkt, de behandelingen brengen haar rust en het inzicht dat ze ook zelf een rol speelt in haar genezing.
  Ze past haar koers aan, maar nog steeds wordt ze voortgedreven door onrust, een diep verlangen waarvoor ze maar geen vervulling vindt.

  Totdat op haar 49ste een kinderdroom uitkomt: een eigen paard. Haar hart wordt geraakt door een jonge Spaanse hengst, Jugueton.
  Zodra hij de hare is, dit prachtige dier waar ze zo graag de verbinding mee wil, wordt ze totaal onverwacht overspoeld door oncontroleerbare angsten en onzekerheid.
  De pleaser in haar wordt door Jugueton niet geaccepteerd. Een ego dat haar jarenlang in zijn greep had wordt juist door dit paard van zijn voetstuk gegooid.
  Met zijn hulp, weer borstkanker, muziek en heel veel bijzondere mensen en dieren om haar heen kan Titia zichzelf eindelijk van dit oude systeem bevrijden en vindt ze de moed om voor zichzelf te kiezen.

  Een ontroerend, aangrijpend en inspirerend verhaal over de weg naar het diepste zijn.

  Pluk de appel_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x19 mm
  Aantal pagina's 214
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Titia Hennemann-Heering
  Biografie

  Titia Hennemann-Heering werd geboren op 28 mei 1962, trouwde met Philip Hennemann en werd moeder van twee dochters. Hoewel haar ouders van Nederlandse afkomst zijn, groeide ze op in België. Ze haalde haar gymnasium-diploma op een katholieke meisjesschool, en vertrok daarna naar Leiden, begon aan sinologie, maar studeerde af in kunstgeschiedenis.
  Op 29-jarige leeftijd, ze werkt dan al een aantal jaar bij een uitzendorganisatie, ontdekte Titia een knobbeltje in haar borst. Het bleek borstkanker te zijn. Nadat ze behandeld was en weer gezond, hervatte ze haar werk. Op haar 34e kwam ze terecht bij een grote internationale headhunter. Maar toen ze in 2000 burnoutverschijnselen kreeg, koos ze voor een andere koers.
  Ze volgde de opleiding persoonlijke ontwikkeling en werd auralezer. Ze organiseerde opstellingen met paarden en schreef blogs en haar eerste boek.

  Titia Henneman overleed in 2019

  Verschijningsdatum 12-06-2016

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-863-4
  EAN nummer
  9789089548634
  Auteur
  Titia Hennemann-Heering