Pommes, belevenissen van een gitarist
Afbeelding van Pommes, belevenissen van een gitarist
Afbeelding van Pommes, belevenissen van een gitarist

Pommes, belevenissen van een gitarist

Sappige en spannende biografie van bekende Leeuwarder gitarist die vijftig jaar furore maakte

€ 22,50  Omschrijving

  In deze sappige muziekbiografie vertelt de bekende Leeuwarder gitarist Rob Romkes (Pommes) over zijn muzikale loopbaan. Het is een bloemlezing van zijn avonturen, humoristisch, vol zelfspot, met prachtige historische foto’s. Zijn eerste muziekuiting was in het schoolorkest van de rhbs. Maar daar speelden ze zo zacht, dat het wel een strijkje leek en hij er bij in slaap viel. Niets voor hem.
  Het echte begin kwam bij The Blue Rhythms en al zei zijn moeder toen hij enthousiast thuiskwam ‘Dit is ut begin fan ut end’, Pommes was in de wolken. Later speelde hij nog bij bands als The Latches I, II en III, Master Geoffrey, Phallus, Earth’s People, De Kouwe Keilen, Thane, Johnny and the Rebels, Anthony and the Waiters, Big Mac, Yoop Yum en de Blue Tape Band. Pommes vertelt over de capriolen van Swatte Jelle en Smidtje, Kleine Gleune Germ, Jan Giro, Bromke, Fis en Flupke, Hadrianus en vele anderen. Ook gaat het over de apparatuur waar hij zijn karakteristieke sound op liet horen: zijn Gibson- en Fendergitaren. Alle aandacht is er ook voor de groepsleden, de reisjes die ze maakten, de vele escapades op het liefdespad. En natuurlijk over de kroegen waar zij optraden en hun heuglijke wapenfeiten vierden.

  Formaat165x250
  Aantal pagina's168
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurRob Romkes
  Korte levensbeschrijving

  Rob Romkes, in Friesland vooral bekend als Pommes, trad op in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Zweden en Engeland. Hij noemt zichzelf een hobbymuzikant, die vijftig jaar lang optrad. Anderen noemen hem de beste gitarist van Leeuwarden. Zijn eerste echte band was The Latches, zijn laatste The Blue Tape Band.

  Pommes werd op 13 april 1946 geboren, ging naar de RHBS/GHBS, de Handelsavondschool en haalde zijn praktijkdiploma Boekhouden. Hij werkte bij De Geïllustreerde Pers, het Nederlandse Leger (korporaal Verbindingstroepen ) en PEB/NUON, maar zijn hart lag en ligt bij de muziek.

  De vader van twee dochter en grootvader van vijf kleinkinderen, die inmiddels met pensioen is, is een groot liefhebber van Fender- en Gibsongitaren, waar hij er ooit zestien van had. Zijn trots waren een Fender Strat uit 1964 en een Fender Starcaster. Op zijn oeuvre staan de elpee Entherthanement (met Thane), de cd Glory Days (met Johnny and the Rebels) en de mini-cd On the Road (met Harley D).

  Verschijningsdatum2012-06-27

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-451-3
  EAN nummer
  9789089544513
  Auteur
  Rob Romkes