Prentenboek van de Geest
Afbeelding van Prentenboek van de Geest
Afbeelding van Prentenboek van de Geest

Prentenboek van de Geest

Na een aantal inleidende hoofdstukken over hoe in therapie of begeleiding met tekeningen van cliënten om te gaan, wordt aan de hand van uitgebreid beeldmateriaal ingegaan op de duiding van de beelden en de uitwerking daarvan. Deze duiding berust op de analytische psychologie waarbij gebruik wordt gemaakt van symbooltaal en Jungs archetypeleer

€ 49,95  Omschrijving

  ‘Al het mensenwerk heeft zijn oorsprong in de scheppende fantasie.’ C.G. Jung
  In dit boek vertelt Inger van Lamoen over haar ervaringen van 30 jaar werken met beeldend materiaal in hulpverlening en psychotherapie. Veel mensen die met klachten bij een therapeut komen hebben moeite om onder woorden te brengen wat precies hun klachten zijn. Inger van Lamoen gebruikte in haar jarenlange praktijk als huisarts en later in haar psychotherapeutisch werk beeldtaal als aanvulling op het gesprek om inzicht te krijgen in de problemen waarmee men bij haar kwam. Ook in het vervolg, het therapeutisch proces, bleek het gebruik van beeldtaal een goede mogelijkheid te bieden. Ze vroeg mensen om een tekening te maken, meestal zonder gerichte opdracht, en besprak deze samen met hen.
  Het boek begint met een aantal inleidende hoofdstukken over hoe in therapie of begeleiding met tekeningen van cliënten om te gaan, waar op te letten en wat bij de gespreksvoering belangrijk is. In de daaropvolgende hoofdstukken wordt aan de hand van uitgebreid beeldmateriaal ingegaan op de duiding van de beelden en de uitwerking daarvan. Deze duiding berust op de analytische psychologie waarbij gebruik wordt gemaakt van symbooltaal en Jungs archetypeleer.
  Het boek is met 150 afbeeldingen waarvan ruim 120 in kleur rijk geïllustreerd.
  Prentenboek van de Geest is interessant voor hen die beeldend materiaal gebruiken binnen een therapeutische relatie en voor ieder die geïnteresseerd is in de dieptepsychologische duiding van beelden.

  Formaat175x225
  Aantal pagina's316
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurInger van Lamoen-Dommisse
  Korte levensbeschrijvingInger van Lamoen is arts, werkte 30 jaar als huisarts en daarna als Jungiaans psychoanalyticus in een eigen praktijk.
  Verschijningsdatum2011-09-03

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-297-7
  EAN nummer
  9789089542977
  Auteur
  Inger van Lamoen-Dommisse