Puberen in de lucht
Afbeelding van Puberen in de lucht
Afbeelding van Puberen in de lucht

Puberen in de lucht

Prachtig tijdsdocument van een luchtvaartpionier, met unieke kennis over een leven vol avontuur

€ 37,50  Omschrijving

  Puberen in de lucht is een prachtig tijdsdocument. Het geeft op basis van persoonlijke ervaringen een fascinerende inkijk in een cruciale periode van de luchtvaart: de periode waarin de luchtvaart volwassen werd en waarin het fundament werd gelegd waarop het huidige hoge veiligheidsniveau staat.
  Benno Baksteen, voormalig KLM-gezagvoerder, voorzitter Dutch Expert Group Aviation Safety

  In dit boek beschrijft Henk Nijdam (1920) de periode van vlak vóór de Tweede Wereldoorlog tot na zijn pensionering in 1976, een tijd waarin de verkeersluchtvaart zich ontwikkelde van de kinderschoenen tot een volwassen bedrijfstak die mondiaal opererend niet meer weg te denken is uit onze samenleving. In de tijd dat hij zijn loopbaan in de luchtvaart begon, was er nog geen enkel geschrift waarin de essentie van de vakbekwaamheid als vlieger, net zo min als een analyse daarvan, voorkwam.
  Na het behalen van je brevet was je vlieger en werd je geacht alles daarover te weten. Maar je brevet betekende alleen maar dat je voor de theorie en je praktische proeven bij goed weer geslaagd was. De theorie bestond uit kennis van de constructie van het vliegtuig en zijn onderdelen, maar helaas bevatte die maar bijzonder weinig noch over de manier waarop vliegers hun vak moesten uitoefenen, noch over de aard van de beslissingen die ze zouden tegenkomen.
  Het levert bijzondere verhalen op en Nijdam vertelt ze openhartig en smakelijk. Vaak is aan Nijdam gevraagd, om zijn unieke kennis over zijn leven vol avontuur en spanning te boek te stellen. Met het verschijnen van dit boek is deze schat aan ervaring vastgelegd.

  Formaat 297x210
  Aantal pagina's 201
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Henk Nijdam
  Korte levensbeschrijving Hendrik Johannes Nijdam is in 1920 geboren te Baarle Nassau (Noord-Brabant). In 1939, na zijn diploma RHBS (Sneek), begon hij aan de Rijksopleiding voor Verkeersvliegers. Die beëindigde hij in 1941 als schoolexamen via de Kweekschool voor de Zeevaart te Amsterdam wegens de Duitse bezetting. Tijdens de oorlog werkte hij een poos bij de Nederlandse Spoorwegen en deed daar een opleiding. Na de oorlog werd hij bij de KLM aangesteld als hulpbestuurder / boordadministrateur, en hij deed in diezelfde tijd verdere vliegopleidingen aan de Rijksluchtvaartschool in Gilze-Rijen. In 1947 ontving hij zijn B brevet en navigator 2e klasse, één band, en werd hij copiloot dakota. In 1948 twee banden, 1950 drie banden, vlieginstructeur in 1951, en vier banden in 1954. Tot zijn pensioen maaktij hij 18227 vlieguren en 15 -minuten. Henk Nijdam is overleden in 2019.
  Verschijningsdatum 2014-07-24

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-647-0
  EAN nummer
  9789089546470
  Auteur
  Henk Nijdam