Relatie als spirituele uitdaging
Afbeelding van Relatie als spirituele uitdaging
Afbeelding van Relatie als spirituele uitdaging

Relatie als spirituele uitdaging

Boek dat zich richt op kansen en nieuwe inzichten die verscholen liggen achter relatieproblematiek

€ 22,50  Omschrijving

  We verlangen en zoeken bijna allemaal naar de liefde en vaak ook naar een relatie. In literatuur en films speelt meestal de liefde een hoofdrol. Maar helaas gaat het bij ‘nog lang en gelukkig’ zo vaak mis en komen er in onze samenleving steeds meer echtscheidingen voor. De percentages liggen al tegen de veertig procent. Vaak heeft dat te maken met irreële verwachtingen die mensen hebben van zichzelf, van elkaar en van het leven. In gunstige omstandigheden zijn de echtelieden bereid om van relatietherapie gebruik te maken. Maar meestal richten de relatietherapieën zich vrij eenzijdig op de problemen en de communicatie van de partners.

  Dit boek laat zien, dat het minstens zo belangrijk is om de tegenoverliggende zijde van de problematiek te benaderen. Welke kansen en nieuwe inzichten over de betrokkenen en de relatie liggen verscholen achter de problemen? Wat zijn de praktische en spirituele behoeften van ieder individu? Wat zijn de verlangens en wat de spirituele groeimogelijkheden?

  Hoe meer de partners weten over elkaars binnenwereld, des te dieper en bevredigender hun relatie zal zijn.

  Meestal ontstaan bij betrokkenen na de crisis diepere waarden en nieuwe uitdagingen. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk wordt het voor de lezer voelbaar en herkenbaar hoe het mogelijk is om problemen te gebruiken om te komen tot een individueel en gezamenlijk bevredigend en gelukkig leven.

  Formaat 145x210
  Aantal pagina's 225
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Christina Moormann
  Korte levensbeschrijving

  Christina Moormann (1951) begeleidt vanuit de analytische psychologie individuen en paren.
  Uitgangspunt in haar therapeutisch werk is de zoektocht naar het authentieke zelf met zelfrealisatie als doel. Daarnaast schrijft zij regelmatig voor het tijdschrift Prana.
  In 1999 publiceerde ze: Doodgaan maar niet sterven en in 2003 Bevrijding. Innerlijke weg van een aidspatiënt.

  Verschijningsdatum 22-08-2014

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-664-7
  EAN nummer
  9789089546647
  Auteur
  Christina Moormann