Renate
Afbeelding van Renate
Afbeelding van Renate

Renate

Inspirerend verhaal over vrouw die door de weg van haar hart te volgen tot haar ware, krachtige zelf komt

€ 18,95  Omschrijving


  Toen ik klein was, leerde ik van mijn omgeving dat er dingen aan mij mankeerden, mijn schaduw kon ik toen nog niet herkennen als een deel van mezelf. Maar wat vanbinnen wordt ontkend, ook al is het onbewust, komt uiteindelijk toch van buitenaf wel naar je toe. Leeftijd maakt daarin niet uit, het krijgt alleen wel steeds meer vorm door de jaren heen.

  De hoofdpersoon van dit boek wordt in haar werk gewaardeerd omdat ze gevoel en verstand lijkt te kunnen scheiden. Voor haarzelf is leven vanuit haar gevoel echter de enige manier om werk volgens haar idealen te doen. Maar haar gevoelens zijn vaak verwarrend. En herinneringen aan haar verleden, de plek in het gezin waarin ze opgroeide, de moeder, die haar als haar bezit beschouwde, belemmeren haar om de weg van haar hart te volgen. Het is een soort puzzel, die ze helemaal moet leggen om een compleet beeld te krijgen van haar ware zelf. Die persoon is krachtig en warm, capabel en moedig. In staat, om na al die jaren, eindelijk grenzen te stellen.

  Een inspirerend en verhelderend boek. Het is een vervolg op Tussenkind (2010) en Tovertijd (2016), maar de boeken zijn heel goed los van elkaar te lezen.

  Renate_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x24 mm
  Aantal pagina's 267
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Detsje Holtrop
  Biografie

  Detsje Holtrop (1954) werkte na haar middelbare schoolperiode als groepsleidster in de gehandicaptenzorg. Als herintreedster koos ze in latere jaren voor een opleiding in de sociale dienstverlening, inmiddels heeft ze er voor gekozen om als zelfstandig hulpverlener verder te gaan. Als kind ervaarde ze de onmacht van haar moeder om aan de samenleving deel te nemen. Door te schrijven haalde ze die onmacht opnieuw naar boven waardoor een leerrijk schouwspel ontstond. Toen was het nog de kunst om daarmee naar buiten te treden. Gedurende het schrijven ontdekte ze dat een nieuwe realiteit was ontstaan waarin herinneringen mochten bestaan.

  Verschijningsdatum 04-04-2020

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-216-2
  EAN nummer
  9789463652162
  Auteur
  Detsje Holtrop