Route 8 | Bochtig en oneindig
Afbeelding van Route 8 | Bochtig en oneindig
Afbeelding van Route 8 | Bochtig en oneindig

Route 8 | Bochtig en oneindig

Reis van een half jaar deels per motor, losgegetrokken van het anker van de dagelijkse routine, door Zuid-Amerika

€ 22,50  Omschrijving

  Het is een vreemde gewaarwording wanneer je aan een eettafel zit en de lamp aan het plafond heen en weer begint te zwiepen. Ik begrijp niet goed wat ik zie, totdat de tafel tegelijk met mijn stoel begint te schudden. Perla slaakt een kreet en sommeert iedereen onmiddellijk haar huis uit, de straat op. Een angst die ik nog niet eerder in mijn leven gevoeld heb, maakt zich van mij meester. Hij beneemt me de adem, stopt mijn gedachten. Struikelend ren ik naar buiten terwijl de grond waar ik op loop in beweging is. Ik leer een nieuw Spaans woord dat niemand me hoeft uit te leggen. “¡Terremoto! ¡Terremoto!” klinkt het overal vandaan. Mensen rennen hun huizen uit, sommige dragen een doos met spullen.
  De aarde schudt.

  Na een ferme tik van de liefde geniet Mariëlle van het leven als single en vertrekt ze in Lingerie en motorleer voor een half jaar naar Zuid-Amerika. In Bolivia raakt ze vrijwel direct verwikkeld in een gepassioneerde romance met een jongen uit haar motorgroep.
  In Route 8 vervolgt Mariëlle haar reis door Peru, Brazilië en Patagonië. Reizend met alleen een rugzak, losgetrokken van het anker van de dagelijkse routine, leert ze te luisteren naar een nieuwe taal. De taal van haar hart.

  Travel often. Getting lost will help you find yourself

  Formaat

  145x210 mm

  Aantal pagina's

  291

  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur

  Daniëlle Boelens

  Biografie

  Daniëlle Boelens (1969) maakt sinds 1989 motorreizen. Zowel haar debuut Lingerie en motorleer als Route 8, zijn verhalen geïnspireerd op de reis die zij door Zuid-Amerika ondernam. Door de wijze waarop zij feit weet te vermengen met fictie ontstaan realistische, uit het leven gegrepen reisromans waarin alle facetten van het leven op beeldende wijze worden beschreven.
  In september 2014 vertrekt Daniëlle samen met Irene Wouters (fotojournaliste) opnieuw zes maanden naar Zuid-Amerika om per motorfiets journalistieke reportages te maken van onderbelichte projecten. Als The Riding Reporters schenken zij aandacht aan onderbelichte projecten voor kwetsbaren in de wereld door het maken van fotoreportages en artikelen voor (inter)nationale media.

  Verschijningsdatum

  13-07-2014

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-655-5
  EAN nummer
  9789089546555
  Auteur
  Daniëlle Boelens