Samen met en tegen anorexia
Afbeelding van Samen met en tegen anorexia
Afbeelding van Samen met en tegen anorexia

Samen met en tegen anorexia

Aangrijpend en inspirerend boek over de heftige strijd tegen een slopende, destructieve ziekte

€ 22,50  Omschrijving

  In dit boek beschrijft Marcia haar leven met de slopende, zelfdestructieve ziekte anorexia. Het geeft inzicht in haar gedachtewereld en laat zien welke invloed de ziekte had op haar leven als jonge vrouw en op haar directe naasten. Marcia had het geluk dat ze medestrijders had die altijd achter haar stonden. Mede door hen heeft ze het gered.

  Marcia komt uit een warm nest. Samen met haar twee jaar oudere zus heeft ze een onbezorgde kindertijd. Ze gaat graag naar school en voelt zich er op haar gemak. Maar de overgang van de basisschool naar de middelbare school is voor haar gigantisch groot. Van een veilige en vertrouwde omgeving komt ze terecht in een omgeving waarin ze vanaf het allereerste moment de druk voelt om te moeten presteren. En dan begint het. Ze moet van zichzelf de controle houden en levert daar bovenmatige inspanning voor. Maar het is voor haar nooit genoeg. Ze kan de situatie niet beheersen. Dat kan wel als het om haar gewicht gaat. Een sterke stem neemt haar geest over en dwingt haar eten te minimaliseren en inspanning juist te maximaliseren. De stem van anorexia.

  Samenmetentegenanorexia_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210 mm
  Aantal pagina's 284
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Marcia van Boxmeer-de Jong
  Biografie

  Marcia van Boxmeer-de Jong (1981) is geboren in Eindhoven. Het grootste deel van haar jeugd woont ze in Nuenen, later verhuist ze met haar ouders naar Helmond. Na de middelbare school studeert Marcia Sport, Economie en Communicatie aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Na haar opnamen in klinieken voor de behandeling van de ziekte anorexia nervosa krijgt ze een relatie met Dennis. Ze krijgen twee kinderen, een dochter en een zoon. Na jarenlang gewerkt te hebben in sportonderzoek, heeft Marcia nu een administratieve baan in Veghel en geniet zij volop van haar gezin.

  Verschijningsdatum 14-09-2023

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-568-2
  EAN nummer
  9789463655682
  Auteur
  Marcia van Boxmeer-de Jong