Schapenboet op het strand
Afbeelding van Schapenboet op het strand
Afbeelding van Schapenboet op het strand

Schapenboet op het strand

Een winterse strandwandeling op Texel brengt herinneringen boven aan jaarlijkse zomervakanties van weleer. Toen een familiegeheim nog zorgvuldig werd verzwegen.

€ 9,75  Omschrijving

  Op Texel komt, tijdens een winterse strandwandeling, de familiegeschiedenis van de schrijver naar boven. Het zijn herinneringen, zoet, maar ook beladen, aan zijn vader en zijn familie.

  De Hoornse Slag is niet die van zijn jeugd, toen het gezin daar iedere zomer vakantie vierde. De zee heeft het strand van toen veranderd. Onzichtbaar gemaakt. Maar de beelden uit zijn jeugd worden er alleen maar scherper en scherper. Een mooie kindertijd, waarin echter een geheim school, dat op een dag pijnlijk openbaar werd.

  Schapenboet op het strand is een document van de liefde van de auteur voor zijn vader. Maar ook een waarschuwing voor bedenkelijke hedendaagse politieke ontwikkelingen.

  Schapenboetophetstrand_Inkijk.pdf

  Formaat 110x175x8 mm
  Aantal pagina's 65
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Dick Ridder
  Biografie

  Dick Ridder Gouda (1951) heeft gewerkt als radioprogrammamaker bij de NCRV en RTV Drenthe, als animator en gastheer op Nederlandse recreatiecentra en is eigenaar van appartementencomplex Villa Mertiza in Mirtos, Zuid Kreta.

  Hij is vaste columnist van Griekenland Magazine en schrijft Nederlandstalige songteksten en composities, die te vinden zijn op zijn website: Dick Ridder, Stukjes en Beetjes. www.dickridder.nl.

  In 2011 verscheen zijn eerste boek: En het werd… Griekenland, waarin bizarre, maar ook heel persoonlijke belevenissen als vakantieganger en gastheer in Griekenland staan beschreven. In 2019 verschijnt van zijn hand tevens het kinderboek Balou, het gelukkigste hondje van Kreta.

  Verschijningsdatum 17-07-2019

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-157-8
  EAN nummer
  9789463651578
  Auteur
  Dick Ridder