Scheyn
Afbeelding van Scheyn
Afbeelding van Scheyn

Scheyn

Indrukwekkende en meeslepende weergave van een onbekende periode uit de geschiedenis

€ 27,95  Omschrijving

  Het is 1636. Maarten Post, een 13-jarige jongen, doet klusjes op Bickerswerf in Amsterdam. Na een dodelijk ongeval besluit zijn oom en beroemd landschapschilder, Frans Post, hem mee te nemen naar Brazilië waar de West-Indische Compagnie de suikerplantages op de Portugezen wil veroveren.
  Voor vertrek hoort Maarten, buiten zijn wil om, dat een groep vrijhandelaren uit protest tegen het handelsmonopolie van de WIC, wapens wil leveren aan de Portugezen en aan hen de aanvalsplannen van het Hollandse leger wil verraden: het begin van een spannende reeks gebeurtenissen die Maarten en zijn vrienden brengt naar Kaapverdië, Brazilië en Afrika. Zal het hun lukken het verraad op tijd te ontmaskeren?

  Auteur Frans van Schaik weet op indrukwekkende wijze een tamelijk onbekende, maar belangrijke episode in onze geschiedenis weer te geven in de vorm van een meeslepend en bij vlagen zeer ontroerend verhaal. Tegen de achtergrond van allerlei politieke en economische belangen verhaalt hij hoe een groep vrienden weet te overleven in hun strijd tegen het verraad.

  Scheyn_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x40 mm
  Aantal pagina's 609
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Frans van Schaik
  Biografie

  Frans van Schaik (1956) werkt al meer dan 40 jaar in het mbo - onderwijs en is hoofd Internationalisering aan het ROC Horizon College in Alkmaar. SCHEYN is zijn debuutroman.

  Verschijningsdatum 02-04-2021
  Recensies

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-326-8
  EAN nummer
  9789463653268
  Auteur
  Frans van Schaik