Sferen tussen licht en donker
Afbeelding van Sferen tussen licht en donker
Afbeelding van Sferen tussen licht en donker

Sferen tussen licht en donker

Zeven levendige en poëtische verhalen geïnspireerd op historische vrouwenfiguren en perioden uit het recente verleden

€ 24,50  Omschrijving

  In dit boek zijn zeven levendige verhalen gebundeld, waarin de poëzie de boventoon voert. Ze zijn gesitueerd in het verleden, vanaf het begin van de 19de eeuw tot en met Wereldoorlog II. De schrijver is een romanticus, met een voorkeur voor de Belle Époque. Hij vond onder meer inspiratie in historische figuren uit de voornoemde favoriete periode. In deze uitgave zijn dat met name Jane Austen, Beatrix Potter en Etty Hillesum, vrouwen met een krachtige persoonlijkheid en innerlijke rijkdom.

  De verhalen spelen in op de actuele maatschappelijke behoefte tot onthaasting, verstilling, verbinding, doorleefde emotionele beleving, aandacht voor het diepe innerlijk van de mens, maar daarnaast ook voor de essentiële schoonheid van de natuurlijke eenvoud waar zo vaak overheen gekeken wordt.

  De auteur hoopt dat zijn lezers de verhalen aandachtig en rustig tot zich nemen, zodat ze midden tussen de beelden staan en de sfeer proeven die hij wil oproepen.

  Sferentussenlichtendonker_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210 mm
  Aantal pagina's 374
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Lieven van Groenenborgh
  Biografie

  Lieven Van Groenenborgh (° 1956) is het pseudoniem van Lieven Van Poeck, geboren en wonend in het Oost-Vlaamse Kruibeke nabij Antwerpen. Hij studeerde Germaanse Filologie (Universiteit Antwerpen) en Neurolinguïstiek (Vrije Universiteit Brussel). Zijn beroepsleven situeert zich vooral als onderzoeksadministrator aan de Universiteit Antwerpen, waar hij gedurende 8 jaar tevens lid was van de Raad van Bestuur. Zijn voornaamste passie is klassieke symfonische muziek.

  Verschijningsdatum 16-08-2022

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-457-9
  EAN nummer
  9789463654579
  Auteur
  Lieven van Groenenborgh