Slapen op beton
Afbeelding van Slapen op beton
Afbeelding van Slapen op beton

Slapen op beton

Een aangrijpend verhaal over moderne slavernij, gebaseerd op een waar verhaal

€ 24,50  Omschrijving

  Stijn Avondrood is een enthousiaste en leergierige jongen die van zijn ouders voortdurend te horen krijgt dat hij nergens voor deugt. Om te bewijzen dat hij wel wat kan, werkt hij vanaf zijn zevende keihard voor de verspreidingsdienst van zijn moeder. Als ze hem ook na jaren trouwe dienst als voetveeg blijft behandelen, gaat hij op een binnenvaartschip werken.
  Vanwege een allesoverheersende economische malaise wordt hij anderhalf jaar later ontslagen. Ontredderd en zonder een cent op zak klopt hij aan bij mensen die in de Betuwe kranten verspreiden.
  Die keuze verandert zijn leven voorgoed.

  Slapen op beton is een op ware gebeurtenissen gebaseerd verhaal over vernedering, uitbuiting en mishandeling door vrouwen. Dit aangrijpende verhaal speelt zich af aan het einde van de vorige eeuw.

  Slapenopbeton_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210 mm
  Aantal pagina's 380
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Caroline Nelissen
  Biografie

  Caroline Nelissen (1954) groeit op in Hilversum. Nadat ze met haar versie van Rood Kapje een landelijke schrijfwedstrijd wint, laat ze haar schrijfpen niet meer los. Na de HBS en de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Amsterdam werkt ze twee jaar als gymjuf in Israël. Eenmaal terug in Nederland solliciteert ze, bevangen door het reisvirus, naar een baan bij de KLM.
  Daarvan neemt ze in 2014 afscheid met het boek: Kijk daar loopt een stewardess. In haar eerste boek D@ten dat in 2012 is verschenen, vertelt Caroline openhartig over haar ervaringen tijdens het daten via internet.
  Het waargebeurde verhaal Slapen op beton is haar eerste biografie. Hierin vertelt een jongen hoe hij door de vrouwen die hij vertrouwde werd gekleineerd, mishandeld en gebruikt.

  Verschijningsdatum 04-08-2022


  Recensie

  Stijn Avondrood is een dociele jongen die uitgebuit wordt door zijn moeder. Daar staat geen liefde of beloning tegenover. Hij besluit zijn ouderlijk huis te verlaten om onderdak te vinden bij een ander echtpaar. Daar komt hij van de regen in de drup en wordt hij niet alleen uitgebuit, maar ook mishandeld en gegijzeld. Het ontbreekt hem bijna aan kracht om hiervan los te komen, totdat...

  Het is een intriest verhaal en je wordt niet vrolijk als je het leest. Zeker als jij je daarbij realiseert dat dit verhaal op waarheid is gebaseerd. Toch is het de schrijfster, Caroline Nelissen, gelukt het verhaal zo op te schrijven dat het blijft boeien. Ze neemt je mee in een wereld die ons (hoop ik) onbekend is maar die wel bestaat en daarom is het boek een aanrader. Bovendien leest het boek bijna als een thriller. Het is spannend en het emotioneert. En bij ieder bladzijde wil je weten wat er op de volgende bladzijde plaatsvindt. Bovendien wil je weten hoe dit af loopt en of het wel goed afloopt.

  Dus Caroline is er meer dan fantastisch in geslaagd een innemend en pakkend boek te schrijven over een pijnlijk en verdrietig onderwerp. Het is een verhaal dat geschreven moest worden en dus ook gelezen moet worden. Bovendien heeft zij het integer geschreven. Bijna oordeelloos omdat ze dat oordeel aan jou als lezer laat.

  Knap stukje schrijfkunst dat bewondering en aandacht verdient. Caroline is een hele goeie storyteller die een groot publiek verdient.

  Wat mij betreft beslist een aanrader!

  Daan Fousert

  Auteur

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-455-5
  EAN nummer
  9789463654555
  Auteur
  Caroline Nelissen