Stijn, Marijn en de Harlekijn
Afbeelding van Stijn, Marijn en de Harlekijn
Afbeelding van Stijn, Marijn en de Harlekijn

Stijn, Marijn en de Harlekijn

Een vlot verteld jeugdverhaal, met humor en spanning

€ 21,50  Omschrijving

  Stijn en Marijn gaan er graag met hun opa op uit. Als ze met de auto gaan willen de beide jongens steeds tegelijk voorin zitten. Daarom koopt opa een kampeerauto. Daar kunnen ze met z’n drieën voorin zitten en ze kunnen er ook nog in slapen. Omdat er een clowntje op het reservewiel staat krijgt de auto de naam Harlekijn. Met zijn drieën gaan ze op avontuur.

  Opa heeft zijn handen vol aan de jongens, die voortdurend overal op af willen gaan en doorlopend honger hebben. Zo komen ze een kasteelheer te hulp, die van de weg is geraakt, ontdekken een boomhut met een geheim, helpen een meisje dat met haar voet vast is geraakt in het water en komen een valse-kunstbende op het spoor. Intussen legt opa hen, naar aanleiding van hun vele vragen, van alles uit. Dat geeft het verhaal een extra dimensie.

  Een vlot verteld jeugdverhaal, met humor en spanning.

  StijnMarijnendeHarlekijn_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x22 mm
  Aantal pagina's 328
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Bram Stokroos
  Biografie

  Onderwijs is het sleutelbegrip in de carrière van Bram Stokroos. Na een studie in Sociale Geografie met Culturele Antropologie als bijvak (1955-1960) aan de Rijksuniversiteit in Groningen, begon hij zijn loopbaan als docent Aardrijkskunde aan de r.s.g. Winkler Prins (vwo-havo-mavo) te Veendam en zette daar zijn carrière voort als rector van deze scholengemeenschap.
  Na het afsluiten van het rectoraat werd hij buitenuniversitair lid van de Universiteitsraad van de RuG. Zijn onderzoek naar onderwijsconcepties in Ghana, Mali en Mozambique resulteerde in 1998 in een proefschrift ‘Onderwijsconcepties en Transformatieprocessen’.
  Rond zijn 75e verjaardag kwam hij tot de conclusie dat hij zijn maatschappelijke plichten had vervuld en werd zijn belangstelling verlegd naar ‘filosofische antropologie’, het schrijven van jeugdboeken voor zijn kleinzoons en het bouwen van violen.

  Verschijningsdatum 15-03-2021
  Recensies

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-321-3
  EAN nummer
  9789463653213
  Auteur
  Bram Stokroos