Terug naar Claercamp
Afbeelding van Terug naar Claercamp
Afbeelding van Terug naar Claercamp

Terug naar Claercamp

Spannend verhaal over leraar geschiedenis die in de ban raakt van de historie van het klooster Claercamp

€ 19,50  Omschrijving

  Johan Dijkstra is een leraar geschiedenis die de historie van het klooster Claercamp, dat eeuwenlang op een hoge terp bij Dokkum heeft gestaan, in de publieke belangstelling probeert te krijgen. Hij gaat daarbij zover dat hij een monnikspij aantrekt en zijn baan op het spel zet. Dijkstra raakt geïntrigeerd door een oude legende over een broeder Johannes die na een lange wandeling weer in het klooster terugkeert en daar tot de ontdekking komt dat er tijdens zijn afwezigheid eeuwen zijn verstreken. Hoe meer Dijkstra zich in de kloostergeschiedenis verdiept, hoe meer hij verstrikt raakt in zijn eigen geschiedenis en in het spel dat de tijd met hem lijkt te spelen.

  In deze spannende roman komt een oud stukje kloostergeschiedenis weer tot leven. De schrijver weet heden en verleden op ingenieuze wijze te vervlechten, eindigend in een zinderend slot.

  Formaat145 x 210 mm
  Aantal pagina's231 pagina's
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurTon Stierhout
  Korte levensbeschrijving

  Ton Stierhout (1957) schreef als scholier eigengemaakte kranten vol die hij ook zelf rondbracht. Op zijn middelbare school wist hij het tot hoofdredacteur van de schoolkrant te schoppen . Een journalistieke carrière leek in het verschiet te liggen maar die droom ging in rook op toen hij werd uitgeloot voor de School voor de Journalistiek.

  De teleurstelling duurde precies één dag. Toen schreef Stierhout zich in voor een opleiding tot personeelsfunctionaris. Dat vormde het begin van een gevarieerde loopbaan in diverse overheidsorganisaties, een onderwijsinstelling, een vakbond en enkele commerciële bedrijven. Tussendoor studeerde hij sociologie in Utrecht. De laatste jaren is Stierhout als gemeentesecretaris werkzaam en is hij voorzitter van de Stichting Klooster Claercamp (www.kloosterclaercamp.nl).

  In 1993 schreef Ton Stierhout een leerboek over personeelsbeleid.

  ‘Van dat boek zijn vele exemplaren verkocht maar toch heb ik altijd de ambitie gehad om eens een écht boek te schrijven, een roman. Het kwam er alleen niet van. Totdat ik kennis nam van de geschiedenis van het middeleeuwse klooster Claercamp bij Rinsumageast. Toen ontstond de inspiratie voor ‘Terug naar Claercamp’. Achteraf was de timing perfect. Het boek was nog niet gedrukt of de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed ging aan de slag met archeologisch onderzoek op het voormalige kloosterterrein. Een kadootje!

  Verschijningsdatum2010-09-24

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-249-6
  EAN nummer
  9789089542496
  Auteur
  Ton Stierhout