Terug
Afbeelding van Terug
Afbeelding van Terug

Terug

Indringend boek met verhalen en gedichten over het overlijden van twee zonen aan stofwisselingsziekte Niemann-Pick-c

€ 18,50  Omschrijving

  Jan en Loes Gieling kregen twee zonen, Bart en Jelle. Rond hun twaalfde levensjaar kwam er een ommekeer in hun ontwikkeling. Ze kregen steeds meer fysieke problemen. Na een lange zoektocht bleek, dat zij allebei de stofwisselingsziekte Niemann-Pick-c hadden. Ze overleden iets meer dan een jaar na elkaar, Bart werd 27 jaar, Jelle werd 25 jaar. Hun geest bleef helder en hun sterke karakter hield hen goed staande tot het einde.
  In deze bundel vertelt Jan Gieling hun verhaal in gedichten, afgewisseld met teksten waarin hij de loop van hun leven, hun ziekte en het uiteindelijke afscheid beschrijft. Daarbij maakt hij op indringende wijze duidelijk welke impact de zorg en het verlies ook voor hen als ouders hebben gehad.
  Met dit verhaal wil de schrijver mensen die met verlies, zorg en dienstverlening, mantelzorg, aftakeling etc. te maken hebben, inzicht, hoop en vertrouwen geven, en laten zien, dat er ook genietmomenten zijn, en dat er ondanks beperkingen veel dingen zijn die wel lukken.

  Terug_Inkijk.pdf

  Formaat 152x215x15 mm
  Aantal pagina's 107
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Jan Gieling
  Biografie Jan Gieling kreeg zijn opleiding aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding te Amsterdam, haalde in 1973 de akte MO-p. Als gymleraar, docent Sport/Spel en decaan heeft hij tot zijn pensioen gewerkt op diverse scholen te Purmerend en Hoorn. Daarnaast was hij actief in diverse sporten, ook als trainer.
  Niemann-Pick-c, de stofwisselingsziekte van zijn 2 kinderen, die rond hun 12e levensjaar werd gediagnosticeerd, veranderde hun en zijn leven totaal.
  De jarenlange zorg en het overlijden van zijn kinderen hebben hun sporen nagelaten.
  Betekenis van wat geweest is, inzicht in het leven en de levenskracht van de mens, én de liefde voor het gedicht, hebben hem uiteindelijk gebracht tot het maken van deze bundel.
  Voor hem, als vader en gepensioneerde leraar, een mooie manier om te delen wat het leven hem gebracht heeft, wat hem beweegt en heeft bewogen.

  Verschijningsdatum 21-09-2019

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-169-1
  EAN nummer
  9789463651691
  Auteur
  Jan Gieling