Tjalling

Tjalling

Indringend boek over verlies van zoon Tjalling met onderzoek naar wat er precies gebeurd is en hoe dat kon

€ 18,50  Omschrijving

  Tjalling van Elst groeide op als een levendig kind, in een stabiel gezin. Hij studeerde chemische technologie. Nadat hij was afgestudeerd, kreeg hij last van pijn in zijn spieren. Hier werd geen medische oorzaak voor gevonden. De pijn werd steeds erger en uiteindelijk keerde hij terug naar het ouderlijk huis, omdat op zichzelf wonen niet meer mogelijk was. Er volgde een zoektocht in de medische molen, maar die leverde geen resultaat op. Tjalling werd steeds depressiever en zijn ouders steunden hem waar ze konden. Dat hij met suïcidegedachten rondliep was wel bij hulpverleners bekend, maar zij vertelden het niet aan zijn ouders. Na een intens moeilijke periode en zeer heftige strijd, pleegde hij op 27 juli 2004 suïcide. Hij was 27.

  In dit boek doen Monique en Hans verslag van de weg die ze hebben afgelegd om erachter te komen wat er precies gebeurd is. Ze hebben zijn medische dossiers verzameld en bestudeerd. Een andere bron van informatie zijn de aantekeningen die Tjalling gedurende de laatste anderhalf jaar van zijn leven heeft gemaakt en voor hen heeft achtergelaten. Daarnaast hebben ze met een aantal mensen gesproken die Tjalling hebben meegemaakt gedurende zijn middelbare school- en studietijd.

  Tenslotte zijn er de eigen herinneringen die Monique en Hans aan Tjalling hebben.

  In dit boek beschrijven ze, hoe ze na deze dramatische gebeurtenis, een weg hebben gevonden om ermee om te gaan.

  Tjalling_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x16 mm
  Aantal pagina's 175
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Monique en Hans van Elst
  Biografie

  Monique was verpleegkundige A met kraam- en kinderaantekening. Daarna deed zij ervaring op in verschillende ziekenhuizen en in particulier- en wijkverpleging. Na vijf jaar München keerde het gezin terug naar Nederland. Naast de zorg voor het gezin kreeg Monique geleidelijk meer tijd om zich gedurende een aantal jaren in te zetten als vrijwilliger.

  Hans heeft natuurkunde gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Na zijn studie is hij enkele jaren als natuurkundedocent werkzaam geweest en daarna werkte hij als docent in het bedrijfsleven. Later is hij overgestapt naar de informatica, waarin hij een aantal jaren actief is geweest.

  Verschijningsdatum 25-05-2021
  Recensies

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-344-2
  EAN nummer
  9789463653442
  Auteur
  Monique van Elst
  Tweede auteur
  Hans van Elst