Toen de liefde nog vrij was
Afbeelding van Toen de liefde nog vrij was
Afbeelding van Toen de liefde nog vrij was

Toen de liefde nog vrij was

Bijzondere roman over gevoelige en kunstzinnige jongen, op weg naar vrijheid en volwassenheid

€ 18,50  Omschrijving

  Het besluit was er plotseling. Het lag voor hem en het vroeg om uitvoering. Het zou meer energie kosten om het niet te doen. Hij kocht tassen voor op zijn solex en zette ze klaar op de zolder. De gedachte aan weggaan was zo bevrijdend dat het leek of de gedachte zelf al genoeg zou zijn. Het hield hem bijeen tegen de dreiging van de zinloosheid die als een geduldige roofvogel boven het veld cirkelde. Waar moet je heen? Hij vertelde niemand van zijn plannen en dacht na over de inhoud van zijn tassen. Wat heb je nodig voor een reis zonder einddatum?

  Al in zijn vroege jeugd wordt de gevoelige en kunstzinnige Gerben door zijn vrijgevochten opa Toon geïnspireerd om geen genoegen te nemen met de dingen zoals die nu eenmaal zijn. Hij bouwt zijn eigen wereldje en op een vroege lenteochtend laat hij alle zekerheden achter zich door op reis te gaan. Het zijn de jaren zeventig. Gerben voelt de nieuwe vrijheid in zich opborrelen. Dan blijkt de reis hem ongemerkt in de voetsporen van zijn opa te brengen. Gaandeweg openen zich nieuwe verhalen over zijn opa. Wat heeft deze bijzondere en te vroeg overleden man hem alsnog te zeggen? Welke initiaties begeleiden Gerben op de drempel van volwassenheid?

  ToendeliefdenogvrijwasBinnenwerkINK.pdf


  Formaat 145x210155
  Aantal pagina's 155
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Rien van der Zeijden
  Biografie

  Rien van der Zeijden is theoloog, supervisor en docent. Hij werkt in het HBO, schrijft en heeft een eigen praktijk in het buitengebied in Friesland. Rituelen spelen een belangrijke rol in zijn werk. In deze coming-of-age-roman neemt hij je in een soepele vertelstijl mee in een verhaal met verrassingen en diepgang.

  Verschijningsdatum 14-04-2019

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-125-7
  EAN nummer
  9789463651257
  Auteur
  Rien van der Zeijden