Tourglorie
Afbeelding van Tourglorie
Afbeelding van Tourglorie

Tourglorie

Verhalen over renners en bijzondere gebeurtenissen in de Tour de France door Tour-kenner Guido Bindels

€ 22,50  Omschrijving

  Verhalen over de pioniers in lange broeken en wollen truien, die in 1903 aan de eerste Tour de France begonnen. Voor het eerst bergen in de Tour. De val van Wim van Est. De kampioen van het volk (Gerrie Knetemann). De dood van Tom Simpson. Het mysterie van de Slag bij Nîmes. De man zonder vrienden (Djamolidine Abdoesjaparov). Een filosoof rijdt met yin en yang door Frankrijk (Urs Zimmerman). De militair die door de moerassen van Angola en Mozambique zwerft (Joaquim Agostinho). De achterkant van de roem (Marco Pantani). Maar ook Verhalen over de pioniers in lange broeken en wollen truien, die in 1903 aan de eerste Tour de France begonnen. Voor het eerst bergen in de Tour. De val van Wim van Est. De kampioen van het volk (Gerrie Knetemann). De dood van Tom Simpson. Het mysterie van de Slag bij Nîmes. De man zonder vrienden (Djamolidine Abdoesjaparov). Een filosoof rijdt met yin en yang door Frankrijk (Urs Zimmerman). De militair die door de moerassen van Angola en Mozambique zwerft (Joaquim Agostinho). De achterkant van de roem (Marco Pantani). Maar ook bijvoorbeeld: Het einde van Eddy Merckx, Oranjes beste Tour ooit, Fausto Coppi, Gino Bartali, Federico Bahamontes, Charly Gaul, Rini Wagtmans, Ferdi Kübler, Jan Janssen, Felice Gimondi en de komst van de Colombianen. Kortom: een veelheid aan verhalen over renners en bijzondere gebeurtenissen in de Tour de France.

  Formaat145 x 210 mm
  Aantal pagina's212 pagina's
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurGuido Bindels
  Korte levensbeschrijving

  Als chef-sport van de Haagsche Courant reisde Guido Bindels ruim 25 jaar de wereld rond. Van Colombia tot Korea, van Australië tot Amerika, van Japan tot Canada. In die vaak zo egocentrische machowereld keek hij zoveel mogelijk voorbij de sportevenementen, sloeg zijpaden in en maakte kennis met de meest uiteenlopende culturen en gewoonten. Door rovers achterna gezeten in het Andesgebergte, naar de sterren gereikt op Lake Louise en de diepgang gevoeld in Aziatische tempels: een cocktail aan ervaringen, waarbij Bindels ondervond dat er vele waarheden zijn. En dat groeien pijn doet en loslaten het moeilijkste van alles is. Waar je ook leeft op deze wereld, waar je ook geboren bent. Het bracht hem tot het schrijven van de debuutroman Zielensprong, die als snel werd gevolgd door De Aphrodite van Santorini.

  Na de twee spirituele romans verschenen er in 2010 twee ‘sportboeken’ van Bindels. Teun van Vliet Drank, vrouwen, de koers en de dood’ gaat over het levensverhaal van de oud-wielrenner, die vier jaar geleden kreeg te horen dat hij nog maximaal één jaar had te leven, maar er nog steeds is. Het is inmiddels toe aan vierde druk en werd door de lezers gekozen tot ‘Beste Sportboek van het Jaar’. Tourglorie ‘Verrrek, hij leeft nog’ is een bundeling verhalen van markante renners en typische gebeurtenissen uit de rijke historie van de Ronde van Frankrijk.

  In 2012 maakte de auteur zijn oeuvre nog gevarieerder met wederom twee totaal verschillende titels. Isabella “Because I Wasn’t Worth It” vertelt het verhaal van een Nederlands model dat op het punt staat om door te breken in Amerika. Voor een ontmoeting met Oprah Winfrey wilde ze er extra mooi uit zien en nog even haar haar laten ontkroezen. Maar een chemische verbranding verminkte haar hoofd op een gruwelijke manier. Een ongelofelijk, maar waargebeurd en inspirerend verhaal over de strijd van een eenling tegen een multinational. Waarbij niemand wordt gespaard. Let op: Alleen verkrijgbaar in het Engels. Onderweg is opnieuw een bundeling verhalen. Op verzoek van zijn lezers schrijft Guido Bindels deze keer over zichzelf. Hij neemt ons mee op de vele reizen die hij ruim een kwart eeuw lang voor de krant maakte.

  Verschijningsdatum2010-05-17

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-209-0
  EAN nummer
  9789089542090
  Auteur
  Guido Bindels