Transitie33
Afbeelding van Transitie33
Afbeelding van Transitie33
Afbeelding van Transitie33

Transitie33

Opmerkelijke en baanbrekende visie op communicatie in verhelderende vertelling

€ 12,50  Omschrijving

  Vertelling over effectief communiceren

  Halverwege de jaren negentig begint zijn opmars binnen de overheidscommunicatie. Hij is een veelgevraagd spreker en wordt als adviseur ingehuurd bij tal van ministeries en ontelbare gemeenten. Het is de tijd van het ongebreidelde neoliberale optimisme. Overheidswerk wordt naar de vrije markt overgeheveld en overheidsorganisaties moeten als bedrijven gaan werken. (…) Hij is de grote pleitbezorger geweest om overheidsorganisaties op eenzelfde wijze te laten communiceren als in het bedrijfsleven gebruikelijk is. Zijn credo: ‘Leer de succesvolle lessen van uw collega’s uit de reclame en promotie en vertaal die naar het ‘‘sellen’’ van het beleid en het op de kaart zetten van jullie organisaties en bewindslieden.’ (…) Allemaal vanuit de gedachte dat stevige regie op reputatie en beeldvorming tot zichtbaarheid en vertrouwen leidt en zo tot acceptatie van overheidsbeleid door de burgers. Veel overheidsorganisaties volgen zijn adviezen op en zo verwerft hij de naam en faam waarmee hij tot op de dag van vandaag zijn voordeel heeft gedaan.

  Transitie33_Inkijk.pdf

  Formaat 125x210x5 mm
  Aantal pagina's 52
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteurs Hans Siepel en Frank Regtvoort
  Biografie

  Frank Regtvoort (1955) heeft voor zo beetje voor alle communicatievakken binnen het bedrijfsleven en de overheid studieprogramma’s en -materiaal ontwikkeld. Sinds 2001 is hij in woord en geschrift vooral doende geweest om binnen de overheid crisiscommunicatiekennis en -inzichten te (helpen) ontwikkelen en verspreiden.

  Hans Siepel (1958) heeft politicologie gestudeerd en gewerkt in diverse communicatiefuncties. Het meest recent bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij heeft van 2003-2005 twee jaar de master opleiding Spiritualiteit aan de Katholieke Universiteit van Nijmegen gevolgd. Ook heeft hij één jaar de opleiding tot reïncarnatietherapeut in Utrecht gedaan. Hij is nu schrijver, moderator, docent en adviseur, vooral op het gebied van risico- en crisiscommunicatie. Mede van zijn hand verscheen het boek Risico en crisiscommunicatie; succesfactor in crisissituaties bij uitgeverij Coutinho in Bussum.

  Verschijningsdatum 23-05-2016

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-858-0
  EAN nummer
  9789089548580
  co-auteur
  Frank Regtvoort
  Auteur
  Hans Siepel