TRE Trauma- en spanningsreducerende oefeningen
Afbeelding van TRE Trauma- en spanningsreducerende oefeningen
Afbeelding van TRE Trauma- en spanningsreducerende oefeningen

TRE Trauma- en spanningsreducerende oefeningen

TRE is ontworpen door international expert op het gebied van trauma-interventie David Berceli als zelfhulpmethode voor mensen die een ervaring hebben meegemaakt variërend van milde stress tot ernstige trauma's, of die gewoon hun dagelijkse stress willen verminderen.

€ 16,50  Omschrijving

  TRE staat voor Tension and Trauma Releasing Exercises (vrij vertaald: trauma- en spanningsreducerende oefeningen)

  TRE is ontworpen om grote groepen mensen te helpen, die een ervaring hebben meegemaakt variërend van milde stress tot ernstige trauma's. David Berceli heeft altijd TRE gepresenteerd als een zelfhulpmethode voor personen die misschien geen toegang hebben tot therapie of andere vormen van ondersteuning. Ook zijn er veel mensen die geen therapie nodig hebben, maar die gewoon een zelfhulpmethode willen om hun eigen dagelijkse stress te verminderen.

  In dit boek worden zowel de theoretische achtergronden, als de oefeningen op een ook voor niet-therapeuten begrijpelijke manier uitgelegd.

  TRE omvat een serie van zes oefeningen, die de spanning in de spieren helpt te verminderen. Alle zoogdieren gaan ook trillen/schudden na een stressmoment en gaan dan door met hun leven alsof er niks gebeurd is. Deze oefeningen lokken dit trillen en of schudden uit. De op deze manier opgewekte trillingen, ook wel neurogene tremoren genoemd, beginnen diepe langdurige spanning in het lichaam los te maken. Waarna men zich heerlijk ontspannen voelt, net als na een massage.

  • TRE is ook zeer geschikt om preventief te doen. Het wordt ook gebruikt door dienstverleners die op regelmatige basis last hebben van ernstige stress of trauma, zoals:
  • Politie en Brandweerpersoneel, Eerste Hulp medewerkers, NGO medewerkers
  • Internationale bedrijven
  • Militair personeel
  • Non-profit organisaties
  • Gezinnen en kinderen www.traumaprevention.com

  Klik hier voor een filmpje over deze methode:

  https://distrify.com/films/2655-tremors?utm_source=Distrify&utm_medium=video-player&utm_campaign=distrify#distrify-player-1839

  TRE_Inkijk2018.pdf

  Formaat145x210
  Aantal pagina's159
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurDavid Berceli
  Korte levensbeschrijving

  David Berceli, Ph.D. is een internationaal expert op het gebied van trauma-interventie en het oplossen van conflicten. De afgelopen 22 jaar heeft hij gewoond en gewerkt in negen landen, alwaar hij trauma relief workshops gaf en het ontwerpen van herstelprogramma's voor de internationale organisaties over de hele wereld realiseerde.
  Hij is de maker van een revolutionaire en unieke serie van Trauma/Tension Releasing Excersises (TRE), die de diepe chronische spanningen bevrijden, die ontstaan zijn in het lichaam tijdens een traumatische ervaring.

  Verschijningsdatum2012-08-22

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-447-6
  EAN nummer
  9789089544476
  Auteur
  David Berceli