TRE Trauma- en spanningsreducerende oefeningen
Afbeelding van TRE Trauma- en spanningsreducerende oefeningen
Afbeelding van TRE Trauma- en spanningsreducerende oefeningen

TRE Trauma- en spanningsreducerende oefeningen

TRE is ontworpen door international expert op het gebied van trauma-interventie David Berceli als zelfhulpmethode voor mensen die een ervaring hebben meegemaakt variërend van milde stress tot ernstige trauma's, of die gewoon hun dagelijkse stress willen verminderen.

€ 17,95  Omschrijving

  TRE® staat voor Tension and Trauma Releasing Exercises (vrij vertaald: trauma- en spanningsreducerende oefeningen).

  De TRE® methode helpt om ons natuurlijk ingebouwde herstelmechanisme weer te gaan gebruiken. Zo kunnen we eenvoudig zélf onze dagelijkse en chronische stress of spanning ontladen. Deze lichaamsgerichte methode wordt met succes, in meer dan 65 landen gebruikt bij het herstel van lichamelijke, emotionele en mentale klachten of post traumatische stress symptomen. Naast herstel helpt het je ook om meer ontspannen te zijn in het dagelijks leven.
  In dit boek worden zowel de theoretische achtergronden, als de oefeningen op een eenvoudige manier uitgelegd.
  Zoogdieren trillen/schudden ook na een stressmoment en gaan daarna door met hun leven alsof er niks gebeurd is. TRE® leert je om zelfstandig en op veilige wijze dit herstelmechanisme toe te passen. Pas wanneer iemand zich veilig en ontspannen voelt initiëren deze oefeningen het trilmechanisme, ook wel neurogene tremors genoemd. Hierdoor is het lichaam zelf in staat om diepe langdurige spanning in het lichaam los te laten.
  Aanbevolen wordt om zich een aantal keer te laten begeleiden door een gecertificeerde TRE® Provider. Zie www.tre-nederland.nl. De internationale website www.traumaprevention.com geeft Engelstalige informatie.

  David Berceli, Ph.D. is een internationaal expert op het gebied van trauma-interventie. Hij heeft in 9 landen gewoond en in vele landen gewerkt. Hier gaf hij trauma release workshops, TRE® opleidingen en realiseerde ook wereldwijd herstelprogramma's voor internationale organisaties.
  Hij is de maker van een revolutionaire en unieke serie van Trauma/Tension Releasing Excersises (TRE®), die de diepe chronische spanningen bevrijden, die ontstaan zijn in het lichaam tijdens een traumatische ervaring.
  TRE is ook zeer geschikt om preventief te doen. Het wordt eveneens gebruikt door dienstverleners die op regelmatige basis last hebben van ernstige stress of trauma, zoals:

  - Politie en Brandweerpersoneel, Eerste Hulp medewerkers, NGO medewerkers

  - Internationale bedrijven

  - Militair personeel

  - Non-profit organisaties

  - Gezinnen en kinderen


  TRE_Inkijk.pdf

  Formaat145x210
  Aantal pagina's161
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurDavid Berceli
  Korte levensbeschrijving

  David Berceli, Ph.D. is een internationaal expert op het gebied van trauma-interventie en het oplossen van conflicten. De afgelopen 22 jaar heeft hij gewoond en gewerkt in negen landen, alwaar hij trauma relief workshops gaf en het ontwerpen van herstelprogramma's voor de internationale organisaties over de hele wereld realiseerde.
  Hij is de maker van een revolutionaire en unieke serie van Trauma/Tension Releasing Excersises (TRE), die de diepe chronische spanningen bevrijden, die ontstaan zijn in het lichaam tijdens een traumatische ervaring.

  Verschijningsdatum2012-08-22; derde druk juli 2021

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-447-6
  EAN nummer
  9789089544476
  Auteur
  David Berceli