Twee godinnen in Frankrijk
Afbeelding van Twee godinnen in Frankrijk
Afbeelding van Twee godinnen in Frankrijk

Twee godinnen in Frankrijk

Aangrijpend boek over twee rouwende vrouwen in Frankrijk die uiteindelijk met veel doorzettingsvermogen en een positieve instelling berusten en afsluiten

€ 22,50  Omschrijving

  Daar stond ze dan, 41 jaar en weduwe. Samen met haar prachtige dochter. Twee godinnen in Frankrijk; dachten de onwetenden. In werkelijkheid waren het twee drenkelingen in een oceaan vol twijfels. Hoewel Tjitse Smeding, de grootste kampioen die de drafsport ooit heeft gekend, na de diagnose kanker wist dat hij dood zou gaan, weigerde hij zich daarbij neer te leggen. En al was hij een extreme perfectionist, wat de nalatenschap betreft had hij het niet goed ‘geregeld’. Dus stonden vrouw en kind na de begrafenis midden op een bouwplaats, waar een in de haast aangeschafte caravan voor onderdak moest zorgen.

  Na een bewogen leven met een gecompliceerde man moesten Tamara en Dagmar Smeding een ander leven opbouwen en zichzelf hervinden, daar op dat bouwterrein in departement 32, de Gascogne, een uurtje rijden van Lourdes en de Pyreneeën.

  Ze leken terechtgekomen in hun eigen vervolgaflevering van Ik vertrek, met de bekende, vaak ook grote financiële problemen. Maar samen gingen ze in hun eigen niemandsland aan de slag.

  Het vervolg op Niemand weet hoe laat het is kun je bovenal een boek van hoop noemen. Want ondanks alle streken die het leven hun levert komen beide drenkelingen weer aan land. De moeder gaat tenslotte weer schrijven. De dochter volgt haar nauwgezet en levert ongezouten kritiek. Ze mag de lezer niet laten kijken naar madeliefjes in hun wonderschone Franse omgeving. Het moet echt zijn, het mag soms best dramatisch en rauw zijn.

  Het eindresultaat is een eerlijk en oprecht boek. Twee rouwende vrouwen in Frankrijk die uiteindelijk met veel doorzettingsvermogen en een positieve instelling berusten en afsluiten. Het is tijd om weer te leven.

  Formaat 145x210x25 mm
  Aantal pagina's 354
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Tamara Smeding
  Biografie

  Tamara Smeding is geboren op 29 mei 1969 te Leiden. Na het VWO werkte ze ruim een jaar bij drafsportkampioen Tjitse Smeding. Tjitse was de liefde van haar leven. Na een periode van werken, puur uit passie voor de paarden, ging ze rechten studeren. De reden dat ze terug kwam op de draversstal van Tjitse was zijn slechte gezondheid. Sinds zijn ongeval op de drafbaan in 1990, heeft hij jaren gerevalideerd. Het bedrijf liep niet zoals het moest maar samen met hem en de werknemers deden ze oude tijden herleven. Schrijven is altijd haar droom geweest. Ze had er nooit tijd voor of meende dat ze er geen tijd voor had. Tjitse heeft haar altijd gestimuleerd dat te doen waar haar hart lag. Sinds 2002 woont ze in Frankrijk. Sinds ze met Tjitse is, heeft ze eigenlijk altijd paarden getraind. Daarnaast heeft ze in de makelaardij gewerkt, een aantal artikelen geschreven en een winkel gehad.

  Verschijningsdatum 01-12-2016

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-917-4
  EAN nummer
  9789089549174
  Auteur
  Tamara Smeding