U komt er zelf wel uit
Afbeelding van U komt er zelf wel uit
Afbeelding van U komt er zelf wel uit

U komt er zelf wel uit

Herinneringen van een interim-manager die visitekaartjes afgaf namens tientallen ondernemingen, ditmaal van zichzelf

€ 26,50  Omschrijving

  Ervaringen van een interimmanager

  Over mislukkingen en de uitdaging daar toch iets van te maken

  Managementlessen geput uit dertig jaar interim-managementervaringen. Essays opgetekend naar aanleiding van uiteenlopende opdrachten in Nederland, de VS en elders. Niet alleen bij grote ondernemingen zoals AH, consultants als PwC, maar ook bij de VARA en vooral het Nederlandse midden- en kleinbedrijf.
  Een poging menselijke fenomenen als samenwerken, macht, vertrouwen, maar ook hybris, hebzucht en tragiek beter te begrijpen, opgetekend vanuit het perspectief van een tijdelijke vreemdeling. Een oorzaakanalyse van de ondergang van ondernemingen en een proeve van de beweegredenen die succesvolle ondernemers drijven. Maar dan anders, zoals gedoceerd aan de bedrijfskundefaculteiten.
  Inzage in gedragingen van zittend management en de reacties na de komst van de crisismanager: de weerstanden die dit oproept en de onvoorspelbaarheid van de reorganisatie-uitkomst. Over gezonde groeistuipen van organisaties maar ook over herstructurering en de rol van de banken daarbij.
  Herinneringen van een interim-manager die visitekaartjes afgaf namens tientallen ondernemingen, ditmaal van zichzelf. Over zijn Antilliaans-Friese achtergrond en karaktertrekken met de daarop gebaseerde beroepskeuze. Een onverbloemde inkijk achter de uiteenlopende dilemma’s gedurende zijn werkend bestaan als interim-manager.
  Het persoonlijke relaas van een dwarsligger over zijn voortdurende zoektocht naar vrijheid in gebondenheid, alsook naar welbevinden tijdens de onvermijdelijke tegenslagen. De ontdekkingen van een instinctieve ‘lone wolf’ die er nooit echt bij hoorde, maar veranderingen in de menselijke roedel wel van dichtbij mocht meemaken.

  U komt er zelf wel uit_Inkijk.pdf

  Formaat 140x210x29 mm
  Aantal pagina's 425
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Siebe A. Sonnema
  Biografie

  Siebe Sonnema is vlak na zijn geboorte in 1951 opgegroeid op Curaçao, de Nederlandse Antillen. Na voltooiing van zijn middelbare school is hij in Groningen rechten gaan studeren, zijn eerste echte kennismaking met de Nederlandse samenleving. Daarna heeft hij in Delft bedrijfskunde gestudeerd en zich vervolgens aangesloten bij het net opgerichte Westerhoud & Partners, een bureau voor interim managers dat later opging in Custom Management. Na een periode van 5 jaar in de Verenigde Staten - waar hij werkte in de toeleveringsindustrie van auto-onderdelen in de omgeving van Detroit - is hij na terugkeer bij PwC verantwoordelijk geweest voor de interim managementpraktijk, in het bijzonder de herstructurering van onderpresterende ondernemingen. Hij is nog steeds actief en vervult commissariaten bij middelgrote bedrijven. Zijn grote passie in zijn vrije tijd is wedstrijdzeilen, ooit op zijn vierde begonnen op een Sailfish, later voortgezet in de toenmalige olympische klasse van de Soling. Hij is getrouwd, heeft drie kinderen en woont in Amsterdam


  Verschijningsdatum 23-01-2017

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-927-3
  EAN nummer
  9789089549273
  Auteur
  Siebe A. Sonnema