Uitgesproken
Afbeelding van Uitgesproken
Afbeelding van Uitgesproken

Uitgesproken

Warm pleidooi voor gezond verstand door een betrokken burger met krachtige stem

€ 16,95  Omschrijving

  Een bezorgde burger met visie en daadkracht.

  Johan Meijering verwoordt in deze bundel zijn betrokkenheid bij de maatschappij in een vijftal essays, vijfenvijftig maatschappelijke aanbevelingen en zeventig stellingen en statements over natuur & milieu, oorlog & vrede, politiek, Europa, verkeer, maatschappij, religie, economie en filosofie.

  Een krachtige stem met een origineel geluid en een warm pleidooi voor gezond verstand. Deze bundel geeft een tijdsbeeld van de afgelopen twintig jaar zoals de schrijver dat zelf heeft ervaren en tot op de dag van vandaag beleeft.

  Stof tot nadenken.

  Uitgesproken_Inkijk.pdf

  Formaat 185x125 mm
  Aantal pagina's 136
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Johan Meijering
  Biografie

  Johan Meijering studeerde sociale wetenschappen aan de Rijksuniversiteit van Groningen.
  Hij begon zijn carrière als (hoofd)agent bij de gemeentepolitie en werkte later als maatschappelijk werker en sociale wetenschapper bij diverse gemeentelijke overheden. Al van jongs af startte hij veel initiatieven op het terrein van woon- en leefmilieu.
  Zo heeft hij gepoogd het vervalsen van kunst en het verhandelen van valse kunst aan banden te leggen, in het bijzonder die van de kunstkring De Ploeg (2003-2020).
  Hij voerde jarenlang (2007-2020) campagne tegen het afsteken van het consumentenvuurwerk en schreef daar drie boeken over. In 2020 verscheen zijn vierde boek opver dit odnerwerp: Consumentenvuurwerk.
  In 2015 begon hij aan een nieuwe missie: hij pleitte voor een referendum over het geldverslindende en immens grote Groninger Forum, waarbij hij tevens een alternatief presenteerde: Nieuw Groninger Forum of Hyde Park Groningen, een sfeervolle oase in hartje binnenstad.
  In 2015 verschenen twee boeken van zijn hand: Argentijnse tango van Groningen tot Maastricht en een boek over tangocentrum La Pasión in Groningen, dat hij heeft opgericht.
  Behalve het boek over Kijkbungalow Minerva verscheen in september 2016 tevens het boek Groninger Forum - een bodemloze put, een boek dat onmiddellijk veel stof deed opwaaien.

  Hij is een bevlogen man, die op idealistische en onorthodoxe wijze staat voor zijn idealen.

  Verschijningsdatum 13-12-2021

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-408-1
  EAN nummer
  9789463654081
  Auteur
  Johan Meijering