Vage plannen
Afbeelding van Vage plannen
Afbeelding van Vage plannen

Vage plannen

Aansprekend verslag van lange reizen door Amerika, het Midden-Oosten en Scandinavië in de jaren zestig

€ 21,90  Omschrijving

  Vroege reizen 1966-1970

  Joop Verstraten doet in dit boek op aansprekende wijze verslag van de lange reizen die hij in de jaren zestig maakte. Allereerst trok hij door Noord-Amerika: Canada, Mexico en de door rassenrellen, de strijd om burgerrechten en de oorlog in Vietnam verscheurde Verenigde Staten. Daarna reisde hij door het Midden-Oosten: door Israël in het jaar ná de Zesdaagse Oorlog, een oorlog die, zoals later bleek nog lange tijd het leven in deze regio zou bepalen, door Turkije en Iran dat toen nog Perzië heette, en door het communistische Oostblok. Ten slotte zwierf hij lukraak door de voorpost van het vrije Westen: Scandinavië.

  De schrijver kwam en ging, vrienden en vriendinnen kwamen en verdwenen weer uit zicht, en ondertussen ontrolde zich de eigentijdse cultuur, in films, muziek en literatuur.

  Het is tevens een tocht van iemand die vijf jaar lang beweerde niets beters te doen te hebben en ondertussen op zoek was naar zijn eigen toekomst.

  Vageplannen_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x26 mm
  Aantal pagina's 379
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Joop Verstraten
  Biografie

  Joop Verstraten (1944) groeide op in Haarlem. Over zijn afkomst schreef hij Het boerenleven te Heimbach; de oorlogsjaren van mijn ouders (2007; herdruk uitgeverij Elikser, 2010).
  Joop trok vanaf 1966 gedurende 5 jaar reizend en werkend door Noord Amerika (inclusief Canada en Mexico), het Midden-Oosten en Scandinavië.
  Vanaf 1970 terug in Nederland, was hij werkzaam bij de reclassering, grotendeels binnen gevangenissen in Noord Holland waarover hij het boek Bolwerken publiceerde (1979).
  Daarna was hij directeur/voorzitter van de Raad van Bestuur van een middelgrote organisatie voor eerstelijns gezondheidszorg.
  Sinds 2000 maakt hij opnieuw lange reizen, veelal door Azië, Australië en door het voormalige Sovjet-blok. Hij heeft daarover een aantal boeken geschreven. In 2014 publiceerde hij Carberry Fields Forever; De Minister van Alles en de moslims van Myanmar verscheen in 2017.
  Verder verscheen in 2016 Het graf van de dichter over drie belangrijke Europese dichters die jong zijn overleden

  Joop Verstraten is getrouwd, heeft twee kinderen en is al vele jaren woonachtig op het Friese platteland.

  Verschijningsdatum 23-03-2021
  Recensies

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-318-3
  EAN nummer
  9789463653183
  Auteur
  Joop Verstraten