Van attest tot acceptatie
Afbeelding van Van attest tot acceptatie
Afbeelding van Van attest tot acceptatie

Van attest tot acceptatie

Een hilarische en tevens heel informatieve bundeling van observaties over verschillen tussen Nederlanders en Vlamingen

€ 19,50  Omschrijving

  Ervaringen van een Nederbelg

  Geen landen zo dichtbij en toch zo verschillend als Nederland en België. Diverse onderzoeken brachten aan het licht dat de machtsafstand in België groter is, de cultuur masculiener en de communicatie indirecter. Ook het onderwijssysteem richt zich relatief meer op het reproduceren dan op het toepassen van kennis. En waar Nederland vooral een contractland is, is België een contactland. Alles draait om relaties.
  In dit boek beschrijft Kelly Keasberry hoe zij en haar gezin hun nieuwe vaderland steeds beter leerden kennen. Om goed in te kunnen burgeren maakten zij zich begrippen als bricolage, attest en geconventioneerd eigen. Ze maakte kennis met het Belgisch asfalt en de schoonheid van het verval. Ze leerde, dat je niet moet pochen, gillen of schreeuwen, maar je aan moet passen aan de zoetgevooisde stemmen die je overal in je omgeving hoort, wil je als Nederbelg geaccepteerd worden. Ze zal nooit wennen aan het geluid van de gillende ambulances, maar is inmiddels zozeer gehecht aan de broodautomaat, dat ze daar niet meer zonder zou willen.
  Een hilarische en tevens heel informatieve bundeling van observaties.

  Formaat 145x210x20 mm
  Aantal pagina's 218
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Kelly Keasberry
  Biografie

  Kelly Keasberry behaalde haar bachelordiploma theologie aan de Universiteit Utrecht. Momenteel volgt ze een masteropleiding wereldgodsdiensten en interreligieuze dialoog aan de KU Leuven.

  Daarnaast is ze eigenaar van een tekstbureau in Antwerpen en moeder van vier zonen.
  Verschijningsdatum 09-09-2015

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-800-9
  EAN nummer
  9789089548009
  Auteur
  Kelly Keasberry