Van dorpsjongen tot Europeaan

Van dorpsjongen tot Europeaan

Rijk geïllustreerde biografie over Vervoersbedrijf Wiersma en persoonlijk leven van de schrijver

€ 42,50  Omschrijving

  De naam Wiersma gold in Friesland en wijde omstreken decennialang als een begrip, als het om vervoer en verhuizingen ging. De rijen wagens op het Oude Veemarktterrein en later aan de Snekertrekweg staan op het netvlies van velen gebrand. En als er een groot bedrijf of een complexe verhuizing op stapel stond, zoals die van het PEB-gebouw, het Kadaster of de Leeuwarder Courant, stonden er steevast wagens met het bekende Wiersma-logo te laden en te lossen.

  In dit boek vertelt Johan Wiersma, telg uit een vervoerdersgeslacht, over de uitbouw van het bedrijf zoals hij dat zelf heeft meegemaakt. Hij werd tijdens de oorlog geboren in Driesum. Zijn vader had al een taxi- en bodedienst, was buschauffeur en reed rouw- en trouwdiensten. Johan kwam al snel in de zaak en nam meer en meer de bedrijfsvoering over.

  Door grote klanten te verwerven, het werkgebied uit te breiden naar Oost-Europa en zich te richten op gespecialiseerd vervoer, wist hij het bedrijf fors uit te breiden. Maar hij kwam ook voor grote problemen te staan en daarover vertelt hij eveneens. Het waren leerzame ervaringen. Wiersma heeft ook veel bestuurswerk gedaan, nationaal en internationaal en kreeg daar brede erkenning voor.

  In dit verhaal vertelt hij tevens over zijn persoonlijk leven. Geboren in een streng gelovig gezin, waar nauwelijks werd gepraat, zou er weinig begrip zijn voor het feit dat Johan niet op vrouwen maar op mannen viel en daarom sprak hij daar niet over en had alleen heimelijke ervaringen. Later werd dat anders en kon hij openlijk met zijn partner naar buiten treden. Het heeft mede zijn leven bepaald en maakt onderdeel uit van zijn verhaal.

  Van dorpsjongen tot Europeaan_Inkijk.pdf


  Formaat 210x295
  Aantal pagina's 212
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Johan Wiersma
  Biografie


  Verschijningsdatum 15-04-2016

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-847-4
  EAN nummer
  9789089548474
  Auteur
  Johan Wiersma