Verhalen van de oermoeders
Afbeelding van Verhalen van de oermoeders
Afbeelding van Verhalen van de oermoeders

Verhalen van de oermoeders

In levendige en originele dialoog vertellen Moeder Natuur en Moeder Aarde verhalen van sterke vrouwen

€ 19,95  Omschrijving

  In dit boek vertellen Moeder Natuur en Moeder Aarde verhalen van sterke vrouwen als tegenwicht tegen de mannen die miljoenen jaren met strijd en wapengekletter de geschiedenis domineren. Het begint met Lucy, waarvan de tot dusver oudste (fossiele) menselijke resten in 1974 in Oost-Afrika zijn gevonden. Naar men aanneemt maakte zij deel uit van een vroege mensensoort die zich in vele duizenden jaren over de aarde heeft verspreid en geleidelijk evolueerde tot de hedendaagse mens, in al zijn variëteiten. In dit verhaal krijgen behalve de beroemde Jeanne D’Arc en ‘onze’ Kenau, ook Dolle Mina, Rosa Parks en vele andere spraakmakende vrouwen uit verschillende tijden en regio’s een plaats.

  De bijzondere vertelvorm, een dialoog tussen Moeder Natuur en Moeder Aarde, maakt het tot een levendig, origineel en inspirerend geheel.

  Oermoeders_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x20 mm
  Aantal pagina's 215
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Mirjam Hommes
  Biografie

  Mirjam Hommes woont na een actief leven van lesgeven (geschiedenis) en actieve politieke betrokkenheid, in Frankrijk waar ze tijd en rust heeft om de opgedane levenswijsheid op papier te zetten. Zelf noemt ze zich cultuurhistorica en kiest daarbij als voormalig lid van de Emancipatieraad bewust voor de relatie vrouw/man door de eeuwen heen.

  Verschijningsdatum 22-01-2018

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-030-4
  EAN nummer
  9789463650304
  Auteur
  Mirjam Hommes