Vertel Menu
Afbeelding van Vertel Menu
Afbeelding van Vertel Menu

Vertel Menu

Bijzondere verzameling menukaarten, aangelegd door vier generaties horecafamilie

€ 34,50  Omschrijving

  Gelegenheidsmenukaarten met verhalen

  Al vanaf zijn vroege jeugd legde Rudy Becker verzamelingen aan. Toen waren dat nog speldjes, sleutelhangers en sigarenbandjes. Na het overlijden van zijn oma kwam er een schoenendoos met gelegenheidsmenukaarten boven water. De oudste kaart waarop zijn familienaam prijkte, was er een uit 1903.
  Zijn overgrootvader, Philip Carl Becker, die kok en restauranteigenaar was, begon met het sparen van gelegenheidsmenukaarten. Zijn zoon, de opa van de schrijver, Rudolph Joseph Becker, ook kok, nam die hobby van hem over. Evenals zijn vader Johannes Philippus Josephus Becker, die op zijn beurt de verzameling aan de schrijver van dit boek heeft overgedragen.
  Gaandeweg werd het sparen van gelegenheidsmenukaarten zijn passie. De kaarten moesten het liefst zo bijzonder mogelijk zijn. Oud (tot heden is de oudste een kaart uit 1855), opvallend, vrolijk, imposant, indrukwekkend, mooi van vorm, vervaardigd voor een speciale maaltijd of gebeurtenis etc. Elke gelegenheidsmenukaart heeft zijn eigen verhaal of herinnering. De 3000 kaarten zijn allemaal gecatalogiseerd. Elke kaart is ondergebracht in een rubriek. De collectie telt 20 rubrieken.
  In dit boek heeft Rudy Becker uit zijn verzameling van inmiddels rond de drieduizend gelegenheidsmenukaarten een selectie gemaakt van kaarten met een bijzonder verhaal of onderwerp. Talrijke illustraties verfraaien het boekwerk.
  Een boeiende reis door de historie aan de hand van gelegenheidsmenukaarten.

  VertelMenu_Inkijk.pdf

  Formaat210x297 mm
  Aantal pagina's 239
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Rudy Becker
  Biografie

  Rudy Becker (1957, Zwolle) groeit op in het hotel van zijn ouders en studeert aan de Hogere Hotelschool te Maastricht. Met een diploma op zak begint hij bij zijn vader als directie-assistent. Later begint hij een eigen restaurant, in Groenlo, “De Peerdekoele”. Na vijf jaar wordt hij food & beverage manager bij Resort Hotel Bad Boekelo (1989-1993). Vervolgens vertrekt hij samen met zijn vrouw naar Venezuela en na een aantal jaren keren ze terug naar Nederland. Rudy heeft diverse functies in de horeca en bij het theater. In 2011 richt hij zijn bedrijf Ontdek Menu op. Hij verzorgt workshops, geeft lezingen over en organiseert exposities van gelegenheidsmenukaarten. Zijn hobby wordt zijn werk. Daarnaast schrijft hij twee boeken: Dierbare ouders, broers en zusjes, Dagboek van Jan soldaat in Nederlands-Indië. 88 Brieven van Jan Becker (2014) én De Seizoenskok, het verhaal over vier generaties horecakanjers binnen de familie Becker (2021).

  Verschijningsdatum 22-06-2022

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-448-7
  EAN nummer
  9789463654487
  Auteur
  Rudy Becker