Vertrouwen
Afbeelding van Vertrouwen
Afbeelding van Vertrouwen

Vertrouwen

Ingrijpende periode in het leven van de auteur verbeeld en verwoord

€ 16,-  Omschrijving

  In dit tweetalige boek vertelt Tineke Kleij- van den Boomen in woord, maar voornamelijk in beeld, over een ingrijpende periode in haar leven. Haar venster op de wereld is daarna totaal veranderd. Ruim vier jaar geleden kreeg ze kanker. Geestelijk, en voor zover dat kan lichamelijk, bereidde ze zich voor op het einde van haar leven. Kanker kleurde haar leven. Haar tijd stond stil, al tikten haar laatste minuten in een razendsnel tempo voorbij. Op dat moment was er voor haar geen verleden en geen toekomst meer. Alleen het heden was overgebleven.

  Ze realiseerde zich dat ze het negatieve in zich moest gaan ombuigen naar iets positiefs, om verder te kunnen. En om daar te komen moest ze zich wel bewust worden van het feit dat ze verder wilde met haar leven. Vanaf het moment dat ze dat besloot en ze voor zichzelf ging kiezen, ging ze anders schilderen. Haar begin bestond uit starten met abstracte werken, schilderijen die in eerste instantie niets moesten voorstellen. Ze moest loskomen van de beelden die bij de zogenaamde perfectie hoorden, omdat dit haar juist vasthield en afremde.
  Ze ging weer kleuren. Ze leerde opnieuw spelen. En ze leerde opnieuw met andere ogen naar alles kijken. Om dat allemaal te doen moest ze vertrouwen hebben. En juist dat stuk, dat vertrouwen groeide maar heel erg traag.

  In dit boek is haar artistieke ontwikkeling en zelfontplooiing te volgen in adembenemende schilderijen, waarin Tineke Kleij de essentie raakt van wat en wie ze is.

  Formaat210 x 150 mm
  Aantal pagina's68 pagina's
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurTineke Kleij-van den Boomen
  Korte levensbeschrijving

  Tineke Kleij-van den Boomen is opgegroeid op een boerderij in het Brabantse Beek en Donk. Haar moeder overleed 4 dagen na de geboorte van haar jongste broer, haar 7e kind. Tineke was toen 1 jaar en 3 maanden. Dit overlijden is van grote invloed op haar verdere leven geweest. Tineke is heel erg lang, onbewust, boos geweest omdat haar moeder haar had verlaten.

  De onbewuste boosheid – waarvan verlatingsangst er een was – heeft er toe geleid dat veel mensen haar op school en in haar verdere leven als een “probleemkind” hebben ervaren. In die tijd was men onbekend met hooggevoeligheid en kreeg je al snel de stempel “probleemkind” opgeplakt.

  Ziek zijn was iets wat als een rode draad door haar leven bleef lopen. In 2003 kon ze bijna niet meer lopen. Door een bijzondere therapie te volgen mocht ze ervaren dat onder andere deze onbewuste boosheid haar zoveel pijn gaf. Daarom liep ziek zijn als een rode draad door haar leven. Haar werkgever was het oneens met de keuzes die ze maakte met betrekking tot de door haar te volgen therapieën. Daarom besloot ze dat het tijd was voor verandering. Ze gaf al haar sociale zekerheden op en nam ontslag. En dit eerste voor zichzelf opkomen en kiezen werd, evenals de latere stappen die ze heeft genomen, gezien als egoïsme.

  In 2006 werd ze voor de tweede keer in haar leven geconfronteerd met kanker. Nu moest ze leren om nog beter voor zichzelf te gaan zorgen. Haar ziel mocht nog verder genezen zodat ook haar lichaam kon genezen. Ze mocht zichzelf goedkeuren en uit “naar perfectie streven” en perfectie gaan beleven, omdat alles al perfect was. Het was een periode waarin de omstandigheden haar hebben geholpen om zich opnieuw met haar wortels te verbinden.

  “Vertrouwen - Faith” is het tweetalige boek waarin Tineke Kleij-van den Boomen haar verhaal vertelt over deze laatste, nooit meer te vergeten, periode. De verandering, het proces naar zelfliefde = zelfheling = vertrouwen, mag ze u door middel van woord maar voornamelijk door beeld laten zien.

  Verschijningsdatum2011-03-17

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-282-3
  EAN nummer
  9789089542823
  Auteur
  Tineke Kleij-van den Boomen