Verzwegen oorlog
Afbeelding van Verzwegen oorlog
Afbeelding van Verzwegen oorlog

Verzwegen oorlog

Tussen november 1944 en maart 1945 zijn duizenden Limburgers door de Duitsers naar Groningen, Friesland en Drenthe geëvacueerd. Deze onbekende episode uit onze geschiedenis is het vertrekpunt voor de roman Verzwegen oorlog van Frits Criens

€ 22,50  Omschrijving

  Een vereenzaamde vrouw, de hoofdpersoon uit Verzwegen oorlog, wordt opgenomen in een verzorgingstehuis. Ze is een van de duizenden ongelukkigen die door de Duitsers aan het eind van de bezetting per veetrein massaal zijn geëvacueerd van het Maasfront in Limburg naar Friesland. Het was een helse tocht, vooral door de aanvallen van geallieerde vliegers. Ook de opvang bij een Fries boerenpaar was een nachtmerrie. Na de bevrijding heeft ze haar pijn en angst verzwegen, maar de oorlog is in haar hoofd nooit beëindigd. In de laatste dagen van haar leven spelen schrijnende herinneringen aan verlies, onmacht, verdriet en vernedering onontkoombaar op. Pas aan het slot van deze roman, als de vrouw hallucinerend op sterven ligt, geeft ze de diepste reden van haar zwijgen prijs.

  Formaat125 x 200 mm
  Aantal pagina's296 pagina's
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurFrits Criens
  Korte levensbeschrijving

  Frits Criens [Haelen, 1949], stadsdichter van de gemeente Leudal, publiceerde verschillende bundels met klassieke, vormvaste poëzie en light verse. Ook heeft hij een vijftiental toneelstukken op zijn naam staan. Hij is vaste medewerker van De Tweede Ronde, tijdschrift voor literatuur. Zijn werk in het Limburgs is meerdere keren bekroond. Verzwegen oorlog is zijn Nederlandse romandebuut. Zie ook www.fritscriens.com.

  Verschijningsdatum2009-03-19

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-083-6
  EAN nummer
  9789089540836
  Auteur
  Frits Criens