Vitale zestigers
Afbeelding van Vitale zestigers
Afbeelding van Vitale zestigers

Vitale zestigers

Interviews met hoogopgeleide mannen en vrouwen over hun pensionering en hoe ze daar inhoud en betekenis aan kunnen geven

€ 19,95  Omschrijving

  In Vitale zestigers schetst Alien Uitham portretten van hoog opgeleide mannen en vrouwen die aan een nieuwe levensfase beginnen na een succesvolle loopbaan. Deze nieuwe levensfase is anders dan alle voorgaande fasen. Het sluit een periode af van leren en werken en luidt een nieuwe in van vrije tijd en ouderdom.
  Deze portrettenreeks is een verkenning van die nieuwe fase en een poging om hier in positieve zin inhoud en betekenis aan te geven.
  In enkele korte essays spreekt de auteur zich uit over gangbare denkwijzen met betrekking tot werk, leeftijd en pensioen.

  Formaat128x192
  Aantal pagina's148
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurAlien Uitham
  Korte levensbeschrijving

  Alien Uitham (1945) studeerde Frans en Andragogiek in Groningen.
  “De achtergrond van dit boek wordt gevormd door de veranderingen in ons pensioenstelsel en de discussies daarover. Discussies over leeftijd, betaalbaarheid en verantwoordelijkheid. We zitten er midden in. Maar op de voorgrond van dit toneel speelde toch vooral mijn eigen naderende pensionering. Het leek me heel vreemd om na ongeveer veertig jaar een punt te zetten achter een leven dat gevuld was met leren, werken en carrière maken.
  Ik wilde weten hoe anderen dat deden, informeerde om me heen bij deze en gene, en zo ontstond het plan van deze portrettenreeks.”

  Verschijningsdatum2011-10-16

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-331-8
  EAN nummer
  9789089543318
  Auteur
  Alien Uitham