Voor niets gaat de zon op
Afbeelding van Voor niets gaat de zon op
Afbeelding van Voor niets gaat de zon op

Voor niets gaat de zon op

Erik van Praag schetst de contouren voor een waardige samenleving en geeft aan hoe we die zouden kunnen bereiken

€ 29,95  Omschrijving

  Laten we streven naar het hoogste, graven naar het diepste en de wereld omspannen met vriendschap!

  We leven in een hachelijke wereld. Kredietcrisis, klimaatcrisis, energiecrisis, nucleaire dreiging, armoede, honger en oorlog – gaat er eigenlijk nog wel wat goed in de samenleving? We zien dat onze politici en het bedrijfsleven op deze problemen geen antwoord hebben. We worden daar erg onzeker van. Velen van ons reageren op deze situatie met een schouderophalen – ik kan dat toch niet veranderen – of proberen er zo min mogelijk bij stil te staan en er in hun persoonlijk leven maar het beste van te maken. Anderen zetten zich wel degelijk in voor een betere wereld, maar hebben moeite niet ontmoedigd te raken omdat er schijnbaar niet zoveel resultaat geboekt wordt.

  Erik van Praag ziet het allemaal wat anders. In de eerste plaats is er nog steeds heel veel moois in de wereld: voor niets gaat de zon op. Maar ook valt er nog steeds veel ten goede te veranderen. Maar daar moeten we wel wat voor doen.

  In dit boek schetst Erik van Praag de contouren voor een mooie, waardige samenleving en geeft ook aan hoe we die zouden kunnen bereiken. Hij werkt dat uit op verschillende terreinen: onderwijs, gezondheidszorg, economie, landbouw, internationale betrekkingen, en zo meer. Geen snelle oplossingen, maar een weg vol uitdaging en avontuur. Niet makkelijk, maar de moeite waard!

  "In onze huidige wereld worstelen we met tal van problemen. Erik van Praag doet in dit boek een reeks interessante suggesties voor de oplossing ervan en hoe we daar zelf aan kunnen bijdragen."
  Herman Wijffels

  Formaat145x210x34
  Aantal pagina's496
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurErik van Praag
  Korte levensbeschrijving

  Erik van Praag is geboren in 1940, psycholoog en andragoloog (Universiteit van Amsterdam, 1965), gehuwd, vader van drie kinderen en opa van zeven kleinkinderen. Hij heeft gewerkt als docent en manager aan de universiteit, als hoofd van een afdeling in een psychiatrisch ziekenhuis, als psychotherapeut, en als organisatie-adviseur, trainer en coach in het bedrijfsleven.

  Erik van Praag heeft ervaring in Duitsland, Tsjechië, Rusland, Estland, Israël/Palestina en in de Verenigde Staten. Hij heeft een aantal internationale zomerconferenties georganiseerd in diverse landen, zoals: 'New Perspective - 7 days of Creation', 'The Challenge of Unity', 'A Quest for Personal Leadership (Leading to the Future)', 'Leading to the Edge', en leidde meermalen (samen met anderen) de internationale workshop ‘Healing the wounds of War’. Thans is hij oprichter en directeur van ‘The Edge, International School for Leadership and Spirituality’.
  Hij is een 'accredited facilitator' van het ‘Transformatie Spel’ en ‘Frameworks for Change’, en een gecertificeerd trainer van de tweedaagse training 'Essential Peacemaking/ Women and Men'. Verder is hij retraiteleider van de ‘Quantum Sprong’.

  Hij heeft vele artikelen en twaalf boeken geschreven, waaronder Ruimte voor Geluk, Spiritueel Leiderschap, Zin in Zorg en Leven op het Randje nog steeds verkrijgbaar zijn.

  Verschijningsdatum2012-03-30

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-417-9
  EAN nummer
  9789089544179
  Auteur
  Erik van Praag