Vuurwerk
Afbeelding van Vuurwerk
Afbeelding van Vuurwerk

Vuurwerk

Terugblik op de ervaringen van een jaar waarin de schrijver een beweging voor een vuurwerkvrije jaarwisseling in gang zet en een schat aan informatie verzamelt

€ 16,50  Omschrijving

  Het begon met één vraag, gesteld op het provinciehuis in Groningen, en het eindigde met een beweging. De vraag waar Johan Meijering voor de camera antwoord op mocht geven luidde: 'Als u vanavond iets zou mogen zeggen over een gewenste verandering in uw omgeving, wat zou dan uw antwoord zijn?' Meijering stelde voor om eenmalig een vuurwerkvrije jaarwisseling te houden. Dit zei hij, omdat hij twee dagen daarvoor, op oudejaarsnacht, flink de schrik in de benen had gekregen door het vuurwerkgeweld vlak voor zijn deur. Vanaf dat moment ging het vuurwerkfenomeen met hem op de loop en het sleurde vele anderen mee. Het schrijven van dit boek begon in juni 2008 op het eiland Madeira en is een terugblik op zijn ervaringen in 2007. De eerste drie hoofdstukken kijken terug op de eerste drie maanden van dat jaar. Daarna maakt hij een wandeling door de rimboe van ons politieke bestel, de hoofdstukken 4 t/m 9. Vervolgens kwam hij een frater van Utrecht tegen, die eveneens gebiologeerd was door het thema vuurwerk. Er ontstond een heus Comité, beschreven in hoofdstuk 10. Door een lugubere situatie komt er een plotselinge wending in het verhaal. Even wordt het vuurwerk vergeten. Andere zaken waren opeens belangrijker. Hoofdstuk 11, 12 en 13 laten zien hoe weinig een mens zijn eigen levensprogramma in de hand heeft. Hoofdstuk 14 is weer op een eiland geschreven. Op Vlieland komt de schrijver in oktober 2008 tot de afronding van dit eerste vuurwerkboek. Het tweede boek in deze serie getiteld 'Explosief vuurwerk, Feiten liegen niet' is een omvangrijk, informatief boek van de zelfde schrijver. Het derde boek is een roman over vuurwerk geschreven door Johan van Wijk, die waarheid en fictie tot een spannend avontuur maakt.

  Formaat165 x 250 mm
  Aantal pagina's126 pagina's
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurJohan Meijering
  Korte levensbeschrijving

  Johan Meijering studeerde sociale wetenschappen aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Hij begon zijn carrière als (hoofd)agent bij de gemeentepolitie en werkte later als maatschappelijk werker en sociale wetenschapper bij diverse gemeentelijke overheden. Al van jongs af startte hij veel initiatieven op het terrein van woon- en leefmilieu. Zo heeft hij gepoogd het vervalsen van kunst en het verhandelen van valse kunst aan banden te leggen. Hij is een bevlogen man, die op idealistische en onorthodoxe wijze staat voor zijn idealen.

  Verschijningsdatum2008-08-12

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-069-0
  EAN nummer
  9789089540690
  Auteur
  Johan Meijering