Waar ben je
Afbeelding van Waar ben je
Afbeelding van Waar ben je

Waar ben je

Boeiende verhalen over werken in ontwikkelingslanden langs een lijn van kantelpunten in het leven van Johan P. Buwalda

€ 22,50  Omschrijving

  Een vormende reis door ontwikkelingslanden

  Johan Buwalda, architect bij een groot ingenieursbureau, weigert naar een andere interne functie te solliciteren en wordt dan op staande voet ontslagen. Hij staat op straat, veertig jaar oud, vader van vijf kinderen.
  Na een periode van angst en onzekerheid ontdekt hij in dat ontslag een persoonlijk kantelpunt.

  De woon- en leefomgeving van de allerarmsten in Indonesië inspireren hem om als architect een bijdrage te leveren. Vanuit zijn betrokkenheid bij de lokale bevolking wil hij zich inzetten voor de habitat van de mensen in door oorlog en rampen geteisterde gebieden.
  Zijn werkgebied zal zich bevinden in de armste ontwikkelingslanden in Afrika, Azië en het Midden-Oosten. Een keuze die op een heel bijzondere wijze wordt bevestigd.
  Dit boek bevat mooie verhalen over zijn werk en ontmoetingen in landen en culturen die in alle opzichten anders zijn dan de onze, maar waar de mensen zijn zoals iedereen, met hun eigen dromen en verlangens. Op zoek naar bestaanszekerheid voor zichzelf, en voor hun kinderen.

  In deze reizen waar hij sociaal-maatschappelijke verandering brengt, maakt hij zelf een persoonlijke ontwikkeling door in zijn geestelijk leven.
  Verrassende kantelpunten en de mensen in deze gebieden hebben daarin een cruciale rol gespeeld.
  In dit proces wordt op de achtergrond de hoofdrol weggelegd voor zijn vrouw Wijnie, die steeds in Nederland verblijft.

  Waarbenje_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210 mm
  Aantal pagina's 258
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Johan P. Buwalda
  Biografie

  Johan P. Buwalda, architect bij een groot ingenieursbureau, kiest na twaalf jaar voor een eigen koers, met als werkgebied de ontwikkelingslanden in Afrika, Azië en het Midden Oosten. Vanuit zijn betrokkenheid bij de lokale bevolking zet hij zich in voor de verbetering van de woon- en levensomstandigheden in door oorlog of natuurrampen geteisterde gebieden, veelal in opdracht van het ontwikkelingsprogramma van de verenigde naties UNDP.

  Verschijningsdatum 07-07-2024

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-667-2
  EAN nummer
  9789463656672
  Auteur
  Johan P. Buwalda