Wandelen in liefde
Afbeelding van Wandelen in liefde
Afbeelding van Wandelen in liefde

Wandelen in liefde

Prachtig liefdesverhaal verbeeld in briefwisseling

€ 24,95  Omschrijving

  In september 1951 ontmoeten dr. Pieter Schiphorst, malaria-arts op Sumatra en de zestien jaar jongere zuster Adrie Israel, verpleegkundige elkaar op de bootreis naar Indonesië, op weg naar hun werk.

  Hun eerste kennismaking leidt tot een nieuwe ontmoeting in Kabandjahe en resulteert in een briefwisseling.
  Pieter’s laatste brief van 27 december 1952 sluit hij af met de opmerking: ’Tot in januari’. Ze hadden afgesproken elkaar begin 1953 te ontmoeten voor een wandelvakantie in Brastagi, aan de voet van de vulkaan Gunung Sibayak.
  Op een van hun wandelingen verdwijnen ze spoorloos.
  Zijn ze verongelukt? Is er sprake van kidnapping? Zijn ze naar elders vertrokken? Hebben ze een keus gemaakt? Is er een leven na hun verdwijning?

  In deze magistrale roman worden twee levens geschetst. Het leven van Adrie, die opgroeit op de boerderij van haar ouders in het streng christelijke Noordoost-Groningen. Jong begint ze aan haar opleiding tot diacones, deels tijdens de Tweede Wereldoorlog waarna ze in 1947 wordt uitgezonden naar Kabandjahe.
  Het leven van Pieter zien we aan ons voorbijgaan tijdens de bezetting van Nederlands-Indië door Japan. Hij wordt in 1941 opgesloten in een jappenkamp terwijl zijn gezin naar een burgerkamp wordt overgebracht. Buiten zijn weten sterft zijn vrouw een jaar na haar internering. Na de oorlog trouwt hij met de zuster van zijn vrouw maar keert vrij snel terug naar Indië.
  De originele brieven van Pieter onthullen niet alleen zijn intieme correspondentie met Adrie Israel maar bieden ons ook de mogelijkheid Adrie te leren kennen en in de persoonlijkheid van Pieter te kruipen. Originele stukken uit zijn brieven zijn in het boek opgenomen en geven de lezer daarmee een beeld van zijn denken en filosoferen. Daarnaast maken ze duidelijk wat er psychologisch speelt tussen deze twee personen.

  Wandelen in liefde_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x28 mm
  Aantal pagina's 504
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Daan Fousert
  Biografie

  Daan Fousert (1947) heeft zich inmiddels bewezen als schrijver. Na een psychologische roman, drie thrillers en een spirituele roman overtreft hij zichzelf nu met deze meeslepende historische roman, gebaseerd op waar gebeurde feiten. Een weergaloos mooi boek dat het leven beschrijft van twee personen in Indonesië. Beiden onderweg naar hun werk.
  De ervaringen van Daan met mensen en zijn kwaliteit om binnen te dringen in wat mensen drijft heeft hem geholpen de personen van Adrie en Pieter gestalte te geven en weten om te zetten in deze indringende roman. Zuivere dialogen en psychologische typeringen kenmerken zijn schrijfstijl, waarbij hij zich baseert op de originele brieven van Dr. Pieter Schiphorst. Omdat hij een meesterlijk verteller is zal hij met dit boek menigeen raken en ontroeren.

  Verschijningsdatum 25-05-2016

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-860-3
  EAN nummer
  9789089548603
  Auteur
  Daan Fousert