Wat een stervend brein niet kan
Afbeelding van Wat een stervend brein niet kan
Afbeelding van Wat een stervend brein niet kan
Afbeelding van Wat een stervend brein niet kan
Afbeelding van Wat een stervend brein niet kan

Wat een stervend brein niet kan

Dit boek onderzoekt de nabij-de-doodervaringen bij middel van de parapsychologie en catalogiseert deze ervaringen in diverse paranormale fenomenen

€ 22,50  Omschrijving

  Dit boek onderzoekt de nabij-de-doodervaringen bij middel van de parapsychologie en catalogiseert deze ervaringen in diverse paranormale fenomenen. De authenticiteit van dit onderzoek berust op getuigenverklaringen door derden. De waarde en het belang van dit boek bestaan uit de vaststelling dat zich tijdens een bijna-doodervaring bepaalde feiten kunnen voordoen die behoren tot het patrimonium van de parapsychologische verschijnselen. Zij bevestigen dus bepaalde fenomenen die tot het onderzoeksterrein van deze discipline behoren.

  Ik stel vast dat de onderzoekers-schrijvers van dit boek hun bronnen zorgvuldig hebben uitgekozen en nauwkeurig nagetrokken. Zij hebben zich geen moeite bespaard om maximale zekerheid te bekomen wat betreft de authenticiteit en de volledigheid. Ik weet uit ervaring dat zij zeer streng zijn voor zichzelf bij het nakomen van de discipline die zij zichzelf opleggen.
  Stan Michielsens, Voorzitter vzw Limen

  Titus Rivas, Anny Dirven en Rudolf Smit willen met de in dit boek verzamelde casussen aantonen dat het juist de paranormale ervaringen zijn die BDE’s zo belangrijk maken. Zónder parapsychologische aspecten zouden bijna-doodervaringen, hoe ontroerend ook, slechts merkwaardige dromen tijdens een veranderde bewustzijnstoestand zijn. Mét paranormale aspecten hebben ze verreikende implicaties voor ons zelfbeeld en wereldbeeld en daarmee ook voor ons levensgevoel, de manier waarop we in het leven staan. Dit leidt tot een geestelijke bevrijding op rationele gronden, zonder de nadelen van een materialistisch wereldbeeld maar ook zonder levensbeschouwelijke intolerantie.
  Een uitstekend gedocumenteerd boek met opmerkelijke ontdekkingen.

  Formaat145x210
  Aantal pagina's402
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurTitus Rivas
  Korte levensbeschrijving

  Titus Rivas (1964) is theoretisch psycholoog, filosoof en parapsychologisch onderzoeker. Hij schreef eerder boeken over onderwerpen binnen zijn vakgebieden, waaronder Parapsychologisch onderzoek naar reïncarnatie en leven na de dood, Reincarnation (met dr. Kirti Swaroop Rawat), Onrechtvaardig diergebruik, Geesten met of zonder lichaam, Encyclopedie van de Parapsychologie en Gek Genoeg Gewoon (als coauteur van Tilly Gerritsma). Titus Rivas is vaste medewerker van diverse tijdschriften en heeft een aanzienlijk deel van zijn productie op internet gezet. Hij is een van de oprichters van Stichting Athanasia. Verder is hij ook docent van zijn schriftelijke cursussen Parapsychologie en Filosofie & Levensbeschouwing bij de NHA. Rivas woont met zijn kat Guusje en zijn hond Moortje in Nijmegen. Helaas is zijn kat Cica op circa 18-jarige leeftijd overleden gedurende de laatste werkzaamheden voor dit boek.

  De paranormaal begaafde Anny Dirven (1935) werkt al jaren als toegewijd algemeen assistente en onderzoekster van Stichting Athanasia, als collega van Titus Rivas. Anny Dirven leerde Titus Rivas kennen via zijn cursus Parapsychologie bij de NHA.

  Samen met Rivas werkte zij mee aan de totstandkoming van veel artikelen en boeken op parapsychologisch en filosofisch gebied. Een groeiend aantal daarvan vermelden expliciet haar naam als auteur. In 2007 verscheen een uitvoerig interview met Anny Dirven in het boek Spiritualiteit, vrijheid en engagement (onder redactie van Rivas en Bert Stoop). Zij is moeder, oma en overgrootmoeder en weduwe van Wim Stevens, en woont in Budel.

  Eerder publiceerden Titus Rivas en Anny Dirven samen de boeken Vincent, Karim en Danny (Lulu.com) en Van en naar het Licht (Elikser). Ook werkten zij samen bij Spiritualiteit, Vrijheid en Engagement (onder redactie van Rivas en Bert Stoop).

  Tweede auteurRudolf H. Smit
  Biografie 2e auteur

  Rudolf H. Smit (1942) fungeerde in de laatste tien jaren voor zijn pensioen als redacteur/vertaler voor een technologisch instituut.

  Smit was schrijver van diverse technische boeken over fotografie en computer-programmeren en eind- en technisch redacteur van het fotografisch maandblad Foto. In de jaren zeventig kwam Smit in aanraking met de astrologie. Hij maakte zich sterk voor een ethische benadering door astrologen en was tevens voorstander van een wetenschappelijke benadering van de astrologie. In 1984 brak Smit al zijn astrologische activiteiten af, omdat hij tot de verdrietige conclusie was gekomen dat aan de astrologie elke wetenschappelijke basis ontbrak. Enkele jaren later werd hij opnieuw actief, maar nu als kritisch onderzoeker van de astrologie. Hij was gedurende zes jaar hoofdredacteur van het Engelse tijdschrift Correlation, het peer-reviewed wetenschappelijk tijdschrift van de British Astrological Association. In 2000 begon hij een kritische website over astrologie: Astrology and Science, die nog steeds bestaat en druk bezocht wordt en algemeen wordt gezien als de beste site over dit onderwerp.

  Rudolf Smit is hoofdredacteur van Terugkeer, kwartaaltijdschrift van Stichting Merkawah, de Nederlandse zusterorganisatie van IANDS. Hij heeft belangrijke, invloedrijke Nederlandstalige en Engelstalige artikelen over bijna-doodervaringen op zijn naam staan. Smit is getrouwd met Miny en woont in Zwolle.

  Verschijningsdatum2013-11-01

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-578-7
  EAN nummer
  9789089545787
  Auteur
  Titus Rivas