Wat ze dan dacht
Afbeelding van Wat ze dan dacht
Afbeelding van Wat ze dan dacht

Wat ze dan dacht

Verhaal van het opgroeien van een jongensachtig meisje dat zich anders voelt dan haar vrienden en leert daarmee om te gaan.Gratis verzending

€ 16,50  Omschrijving

  Na het aardbeienplukken zwierf ik een week rond in het Lake District, ‘lonely as a cloud’. Ik liep langs het water en dacht aan andere keren dat ik langs water had gelopen, alleen, met de groep, met Mattie een keer. Ik dacht aan wat ik haar wilde zeggen, aan hoe het zou zijn.

  Jiks groeit op als een jongensachtig meisje. Ze doet wel mee met haar vrienden, maar voelt zich anders. Haar dromen komen tot uiting in het boek dat ze schrijft en de fantasieën die ze heeft. In een afwisselende reeks verhalen die als een roman lezen, komen de verschillende aspecten van haar leven aan bod.

  Het boek verscheen voor het eerst in 2008, onder de titel In Jikse-libben en werd geprezen vanwege de bijzondere thematiek en de sterke stijl, tegelijkertijd kwetsbaar en nuchter.

  Spoelstra heeft een zeer beheerste stijl van schrijven en weet herhaaldelijk te ontroeren. Gelukkig schuwt ze ook de humor niet en dat levert bij elkaar een prachtig boek op, waarin de problematiek van het lesbisch-zijn op intrigerende en soms aangrijpende manier beschreven wordt.
  Jelle van der Meulen

  Opgroeien in een dorp, ontmoetingen tijdens een werkvakantie, een prille liefdeservaring: in bondige en pakkende verhalen beschrijft Janneke Spoelstra herkenbare situaties die regelmatig ook ontroerend zijn.
  Linda Zeggelaar op Lesbisch Lezen

  Formaat145x210
  Aantal pagina's136
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurJanneke Spoelstra
  Korte levensbeschrijving

  Janneke Spoelstra (Hijum 1962) publiceerde, naast In Jikse-libben (2008), twee gedichtenbundels en een vertaling van de roman Pan van de Noorse schrijver Knut Hamsun. Vorig jaar rondde ze haar studie Friese taal en cultuur af met een MA-scriptie over gender en queer in het werk van de Friese schrijfster Simke Kloosterman.

  Verschijningsdatum2013-10-24

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-577-0
  EAN nummer
  9789089545770
  Auteur
  Janneke Spoelstra