Zand in je ogen
Afbeelding van Zand in je ogen
Afbeelding van Zand in je ogen

Zand in je ogen

Onderhoudende muziekbiografie van de drummer van bands als Space Seven, Ithuriël en Taurus: Dennis Plantenga

€ 22,50  Omschrijving

  In deze onderhoudende muziekbiografie vertelt Dennis Plantenga het verhaal van zijn jeugd, zijn ervaringen in de muziek en zijn worstelingen om zich staande te houden in een woelige wereld. Het verhaal begint met de hartaanval die hem aan het denken zette. En vervolgens kijkt hij terug op zijn jeugd met een Nederlandse vader en een Engelse moeder, die het samen niet konden rooien. Verscheurd tussen zijn beide ouders en tussen Engeland en Nederland begint hij de ontdekkingstocht van zijn leven. Zijn moeder neemt hem mee naar Engeland, maar daar moet hij zijn vrije leventje opgeven, omdat hij aan zijn vader toegewezen wordt, die echter zelf geen gelegenheid heeft hem te verzorgen. Hij wordt in pleeggezinnen geplaatst, waar hij als buitenlander de taal moet leren en zich moet aanpassen aan de regels en gewoontes van het gezin waar hij verblijft. Na een lange weg van tegenslagen, persoonlijk verlies en aanpassingsproblemen op school belandt hij als drummer in de wereld van de rockmuziek, bij bands als Space Seven, Ithuriël en Taurus.

  Dennis beschrijft zijn wederwaardigheden in een sappige stijl, vol humor en zelfspot. Het verhaal leest als een trein en geeft een goed tijdsbeeld van de jaren zeventig en tachtig.

  Formaat145x210
  Aantal pagina's318
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurDennis Plantenga
  Korte levensbeschrijving

  Dennis Plantenga werd geboren in 1952 in Haarlem. Vanwege de scheiding van zijn ouders bracht hij noodgedwongen een deel van zijn jeugd door in Engeland, waarna hij eind jaren vijftig naar Nederland terugkeerde.
  Na een verblijf in een tweetal pleeggezinnen werd zijn interesse in muziek gewekt door jazzdrummer Buddy Rich en popdrummer Keith Moon.
  Begin jaren zeventig werd hij lid van verschillende bands en toerde hij door heel Nederland waar hij in het clubcircuit optrad in bands zoals Space Seven en Taurus.
  In 1982 verscheen zijn eerste boekje Woordenschatten, dat hij samen met producer Ger Loogman schreef, omlijst met schitterende cartoons van striptekenaar Gerrit de Jager.
  Dank zij de promotie ervan, door o.a de Dolly Dots en een column van Ad Visser in de Telegraaf, werd het een succes.
  Dit stimuleerde Dennis om naast het maken van muziek, meerdere boeken te schrijven waarvan Zand in je ogen de meest recente uitgave is. Tegenwoordig filmt hij concerten die hij zelf monteert en op DVD overzet en werkt hij aan een vervolg op Zand in je ogen.

  Verschijningsdatum2012-08-13

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-453-7
  EAN nummer
  9789089544537
  Auteur
  Dennis Plantenga