Zijn: de ideale wereld
Afbeelding van Zijn: de ideale wereld
Afbeelding van Zijn: de ideale wereld

Zijn: de ideale wereld

Dit boek, dat een helder en op ervaring gebaseerd inzicht geeft in de inhoud, de ontwikkeling, het belang en het effect van het Zijn, is bedoeld om de nu mogelijke kwantumsprong in evolutionaire ontwikkeling van ego naar Zijn te realiseren en Nederland - Hol(y)land - gidsland daarin te laten zijn

€ 37,50  Omschrijving

  Sinds het begin der tijden streven we naar de ideale wereld, het zijn en doen van het absoluut Goede, de volmaakte vrijheid en verantwoordelijkheid, het zijn wie we echt zijn, het verlicht zijn, het volmaakt zijn of kortweg het Zijn. Tot op heden is dat op een enkele uitzondering na niet gelukt waardoor het niet-Zijn, beter bekend als het ego, ons nog beheerst. Het ego is de staat van gevangenschap van de dualistische materie en derhalve de staat van onbalans, van contraproductiviteit, van zelfvernietiging. In deze tijd wordt de climax van deze staat bereikt in de vorm van crises die onze beschaving en zelfs ons voortbestaan bedreigen. Het realiseren van het Zijn is dus noodzakelijker dan ooit. Dat zou een onmogelijke opgave zijn geweest ware het niet dat zich in deze unieke crisis een unieke kans bevindt. Die kans is het feit dat het realiseren van het Zijn is tevens gemakkelijker is dan ooit. De mens wordt nu immers zowel moreel als maatschappelijk op zichzelf teruggeworpen waardoor hij zichzelf moet en wil zijn en op zoek is naar zijn Zijn (wie hij echt is). Maar het ego is nog dominant waardoor zijnsontwikkeling, als zijnde de universele Weg naar het Zijn, die zowel oneindig eenvoudig is als het moeilijkste wat er is, ontbreekt in de samenleving. Dit boek, dat een helder en op ervaring gebaseerd inzicht geeft in de inhoud, de ontwikkeling, het belang en het effect van het Zijn, is bedoeld om daar verandering in te brengen en daarmee de nu mogelijke kwantumsprong in evolutionaire ontwikkeling van ego naar Zijn te realiseren en Nederland - Hol(y)land - gidsland daarin te laten zijn.

  Formaat165x250
  Aantal pagina's391
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurCor Bijl
  Korte levensbeschrijving

  Cor Bijl is geboren in voormalig Nederlands Indië. Hij is afgestudeerd in de weg- en waterbouwkunde aan de Hogere Technische School in Rotterdam en heeft gedurende 11 jaar en laatstelijk als technisch-commercieel consultant gewerkt bij Koninklijke Boskalis Westminster. Daarna heeft hij gewerkt als consultant in organisatie- en management/leiderschaps-ontwikkeling. Hij is lid geweest van de werkgroep Toekomstverkenning van het Platform Beleidsanalyse van het Ministerie van Financiën dat onder voorzitterschap stond van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid en heeft gedurende drie en een half jaar een netwerk van tientallen topfunctionarissen uit overheid, bedrijfsleven en wetenschap opgezet en geleid dat als doel het doorgronden van zelfsturing had. Daarna heeft hij in zichzelf onderzocht wat zelfsturing oftewel wat het “zelf” is en heeft hij ontdekt dat hij een ego en een Ware Zelf heeft en dat het één zijn met het Ware Zelf het Zijn(wie je echt bent) is en dat dit het ideaal, de ideale wereld, het verlicht/volmaakt zijn, is waar de mensheid al sinds het begin der tijden naar op zoek is. Tevens heeft hij ontdekt dat het realiseren van het Zijn nu van cruciaal belang is, omdat het niet-Zijn oftewel het ego de staat van gevangenschap van de materie, van onbalans en daardoor van zelfdestructie is en dat de climax daarvan in deze tijd wordt bereikt. Op grond van zijn bevinding dat zijnsontwikkeling, als zijnde de universele Weg naar het Zijn, ontbreekt in de samenleving, heeft hij NLbe, het Nederlands instituut voor zijnsontwikkeling opgericht (www.nlbe.nl). Dit boek “Zijn: de ideale wereld” dient als grondslag van dit instituut. Het is gebaseerd op zijn zevenjarige ontwikkelingsweg naar het Zijn en bevat de inhoud, de ontwikkeling en het belang van het Zijn voor individu, organisatie en samenleving.

  Verschijningsdatum2012-06-18

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-433-9
  EAN nummer
  9789089544339
  Auteur
  Cor Bijl